Srbija nastavila niz pobeda, Češka najozbiljniji izazov do sada

Srbija nastavila niz pobeda, Češka najozbiljniji izazov do sada

Ženska odbojkaška selekcija Srbije upisala je četvrtu uzastopnu pobedu na kvalifikacionom turniru u kineskom Ningbou za Olimpijske igre u Parizu. Češka je savladana sa 3:1 u setovima (25:20, 25:22, 30:32, 25:20) u utakmici grupe A.

Najozbiljniji rival Srbije u dosadašnjem u dosadašnjemn toku kvalifikacija. Češke odbojkašice su koristile svaki pad u igri Srbije, odlazak nosećih igračica na klupu i slabije intervale da dođu do egala ili prednosti.

Ipak, kvalitet je na kraju isplivao na videlo, a mečevi ovog tipa bili su potrebni našoj selekciji pred susrete sa najvećim rivalima u završnici.

Srbija je u prva dva seta uspevala da serijama poena i periodima ozbiljnije igre dođe do dovoljne prednosti da sigurno dođe do mirnih završnica i vođstva od 2:0.

Čehinje su u trećem setu uspele da prekinu niz Srbije od 11 uzastopnih osvojenih gemova na turniru, smanjivši na 2:1 posle velike drame. Naše odbojkašice su na rezultatu 24:21 ispustile tri meč lopte. Posle velike borbe i neizvesnosti, rival je slavio u trećem setu sa 32:30.

Četvrti set je okončan suverenom prednošću srpskih odbojkašica.

Naredni rival aktuelnih svetskih šampionki je Dominikanska Republika 22. septembra od četiri sata posle ponoći po našem vremenu.