Sviatek ispala sa US Opena, Đoković nastavlja dalje

Sviatek ispala sa US Opena, Đoković nastavlja dalje

Vladavina Ige Swiatek je pala pokušajem odbrane na US Openu u nedelju iznenađujućim porazom od Jelene Ostapenko, dok je Novak Đoković nastavio svoj put ka 24. Grand Slam tituli.

Poraz Swiatek u četvrtom kolu sa 3-6 6-3 6-1 doveo je dan do šokantnog zaključka, ali za neke to nije bilo iznenađenje, s obzirom da je Ostapenko nastavila da dominira nad Poljakinjom, pobedivši u sva četiri dosadašnja meča.

„Nisam imala šta da izgubim danas,“ rekla je 20. nosilac iz Letonije. „Znala sam da je ona odlična igračica i da je vrlo, vrlo konzistentna, posebno poslednjih nekoliko godina. Takođe sam znala da će sav pritisak biti na njoj. Samo sam pokušavala da joj otežam i da igram svoju igru, i da se borim do samog poslednjeg poena.“

Poraz Swiatekove znači da će sledeće subote biti krunisana nova šampionka US Openu u ženskom singlu, a kada se svetska rang lista ažurira 11. septembra, na vrhu liste biće ime Aryne Sabalenke.

Biće i novi prvi teniser sveta, sa Đokovićem koji ponovno zauzima vrh liste, ali je primarni cilj Srbina i dalje četvrta titula na US Openu koja bi mu omogućila da se izjednači sa rekordnim brojem Grand Slam titula Margaret Court.

Tridesetšestogodišnjak je u nedelju napravio još jedan siguran korak ka tom cilju, lako savladavši Hrvata Bornu Goju sa 6-2 7-5 6-4 i plasiravši se u četvrtfinale Flushing Meadowsa po 13. put.