Voznijacki pobedila Prozorovu i pobedonosno se vratila na US Open

Voznijacki pobedila Prozorovu i pobedonosno se vratila na US Open

Bivša prva teniserka sveta Karolin Voznijacki obeležila je svoj povratak na grend slem turnire prvi put posle više od tri godine pobedom od 6-3 6-2 nad ruskom kvalifikantkinjom Tatjanom Prozorovom u ponedeljak i stigla do drugo kolo Ju-Es opena, piše Rojters.

Voznijacki se takmiči na svom trećem turniru otkako se vratila na turneju nakon što se penzionisala 2020. da bi osnovala porodicu, ali veliko iskustvo Dankinje je blistalo protiv 19-godišnje Prozorove.

„Neverovatan je osećaj vratiti se“, rekla je Voznijacki. „Očigledno sam bio veoma nervozan što sam dolazio ovde, nisam bio ovde od 2019. godine i od tada se mnogo toga dogodilo.

„Neverovatan je osećaj imati priliku ovde na ovom velikom terenu, igrati noćnu sesiju i dobijam pobedu pod mojim pojasom. Osećam se tako posebno.“

Obe igračice su predale servis na početku meča pre nego što je 33-godišnja Voznijacki pojačala pritisak sa 3-3, još dva puta razbijajući svoju protivnicu nakon nekoliko nemilosrdnih riternova i osvajanje prvog seta.

Voznijacki je promenila još jednu brzinu posle odloženog početka sledećeg seta zbog medicinskog tajmauta Prozorove, pošto je Dankinja zapečatila ključni poen nakon nadigravanja od 30 šuteva na putu do vođstva od 3-1.

Bivša šampionka Australijan opena pokolebala je na servisu pri rezultatu 5-1, ali je odmah potom slomila Prozorovu kako bi zaključila pobedu i dogovorila susret sa 11. nosiocem Petrom Kvitovom.