Amazon menja uslove besplatne dostave za neke kupce

Amazon menja uslove besplatne dostave za neke kupce

Amazon tiho povećava iznos koji neki kupci moraju da potroše na njegovom sajtu da bi dobili besplatnu dostavu.

Da bi se kvalifikovali za besplatnu isporuku, neki Amazon kupci koji nemaju Prime članstvo sada moraju da potroše 35 USD, u odnosu na 25 USD ranije.

Glasnogovornica Amazona Kristina Pressentin potvrdila je da kompanija testira novu kvalifikaciju, o čemu je prvi objavio blog eCommerce Bites. Promena ne utiče na članove Prime koji plaćaju 14,99 USD mesečno ili 139 USD godišnje za besplatnu dostavu i druge pogodnosti.

„Mi stalno procenjujemo našu ponudu i vršimo prilagođavanja na osnovu tih procena“, rekao je Pressentin.

Čini se da se za sada novi minimum od 35 dolara odnosi na kupce na osnovu toga gde žive, saopštila je u ponedeljak veb lokacija za obrazovanje potrošača Consumer Vorld. Između ostalih gradova, navedeno je da Sijetl, gde je sedište Amazona, ima minimum od 25 dolara, dok kupci koji nisu Prime u obližnjem Bellevue-u moraju da plate 35 dolara za besplatnu dostavu.

Ovaj potez dolazi u trenutku kada internet maloprodajni gigant radi na smanjenju troškova u različitim oblastima svog poslovanja.

U prošlosti, Amazon je podigao granični iznos porudžbine za besplatnu dostavu na čak 49 dolara. Spustio ga je na 25 dolara u 2017. dok je Valmart pojačavao svoje e-trgovine.