Gugl sahranjuje veb stranice Trampa

Gugl sahranjuje veb stranice Trampa

Gugl potiskuje veb-sajtove kampanje za 2024. svih ozbiljnih izazivača aktuelnog demokratskog predsednika Džoa Bajdena, navodi se u izveštaju Centra za istraživanje medija u četvrtak.

Pretraga na vebu za „veb stranice predsedničke kampanje“ pomoću Gugla dala je rezultate koji nisu uključivali nijednog republikanskog kandidata na prvoj stranici dan pre prve republikanske primarne debate u sezoni 2024, prema MRC-u.

Čak se ni bivši američki predsednik Donald Tramp, koji ispituje oko vrata sa Bajdenom, nije pojavio na prvih nekoliko stranica rezultata, primetio je medijski nadzornik.

Niti demokratski izazivač Robert F. Kenedi Jr., glavna pretnja Bajdenovoj kandidaturi iz svoje sopstvene stranke, uopšte se nije pojavio u rezultatima, iako je nedavna anketa imala skoro 20% u meču protiv Bajdena.

Zaista, jedina demokrata koja nije Bajden koja se pojavila na prvoj stranici bila je lifestile guru Marianne Villiamson, koja nikada nije anketirala iznad niskih jednocifrenih brojeva.

Međutim, veb-sajtovi istaknutih demokrata koji se ne kandiduju za predsednika 2024., uključujući bivšu državnu sekretarku Hilari Klinton, senatorku iz Masačusetsa Elizabet Voren i senatora Vermonta Bernija Sandersa, bili su istaknutiji na 29., 12. i 9. mestu u rezultatima. , redom.

„Gugl je izbrisao svaku pretnju Džou Bajdenu“, rekao je u četvrtak potpredsednik MRC Free Speech America, Dan Šnajder, podsećajući kako je Gugl „povukao sve da stavi Hilari Klinton u Belu kuću“ i „nastavio da se meša u naše izbore od tada. ”

Od subote se činilo da se fenomen zapravo pogoršao. Dok je Bajdenova stranica bila četvrta na listi na pretraživaču, a Vilijamsonova peti, Sanders je ostao na 12., dok se Klintonova zapravo pomerila na 13.

Sajt bivšeg potpredsednika Majka Pensa bio je najviše rangirani republikanac u pretrazi u subotu ujutru – iako je čak i njegova stranica bila navedena na nekoliko mesta iza atlantskog članka koji je običan pregledač obaveštavao da je predizborna veb stranica republikanskog kandidata 1996. i sada pokojnog bivšeg senatora Boba Dolea “ je još uvek na mreži. ”

Medijski establišment i onlajn proverači činjenica omalovažavaju Kenedija zbog njegovog rada na bezbednosti vakcina. On je ranije ovog meseca tužio Gugl zbog kršenja njegovih prava na Prvi amandman, tvrdeći da je njegova podružnica Jutjub blokirala njegov sadržaj po nalogu Bajdenove administracije.

Tramp je takođe tužio Gugl 2021. zbog kršenja njegove slobode govora nakon što je deplatformisan sa Jutjuba zajedno sa većinom drugih mejnstrim platformi društvenih medija nakon nemira na Kapitolu 6. januara.

Utvrđeno je da je više od deset vladinih agencija izdavalo cenzure zasnovane na sadržaju platformama društvenih medija prošle godine u predmetu Misuri protiv Bajdena, što je dovelo do toga da je sudija izdao zabranu prilaska administraciji da zabranjuje kontakt sa platformama.