US Open ne planira da menja raspored kako bi izbegao kasne završnice

US Open ne planira da menja raspored kako bi izbegao kasne završnice

Na Ju-Es openu se raspravljalo o tome da se mečevi završavaju kasno uveče, ali direktorka turnira Stejsi Alaster rekla je da poslednji ovogodišnji grend slem ne planira da menja svoj raspored.

Noćna sesija u Flushing Meadows-u počinje u 19 časova, što znači da se mečevi mogu protegnuti do ranih sati sledećeg jutra.

Prošlogodišnji šampion Karlos Alkaraz pobedio je Janika Sinera u četvrtfinalu od pet setova koje je trajalo više od pet sati i završeno u 2:50 ujutro, što je poslednji finiš u istoriji Otvorenog prvenstva SAD.

Kasni završni mečevi su takođe uobičajeni na Australijan openu, a Endi Marej je svoj cilj u 4:05 ujutru na takmičenju protiv Tanasija Kokinakisa ove godine opisao kao „farsu“.

Igrači su se suočavali sa sličnim problemima na turnejama, a Elena Ribakina je rekla da se osećala „uništenom“ rasporedom u Montrealu nakon što se njeno četvrtfinale završilo u 3 sata ujutru prošle nedelje.

„Bez sumnje o kasnovečernjim mečevima se uveliko raspravljalo i razmatralo ih nakon Otvorenog prvenstva SAD 2022.“, rekao je Alaster novinarima.

„Razgledali smo da večernje sesije počne ranije, umesto da u 19 časova počinje u 18 časova, ali to nije baš mogućnost jer je Njujorčanima teško doći čak i u 19 časova.

„Razgovarali smo o jednom meču noću, ali smatrali smo da to nije fer prema našim navijačima.

Prva teniserka sveta za žene Iga Sviatek je prošle nedelje pozvala na bolji raspored događaja zarad zdravlja igrača.

„Jedna od realnosti koju imamo u tenisu je da nismo definisani vremenom početka i kraja. Možemo imati kratak meč ili petočasovni meč“, rekao je Alaster.

„U ovom trenutku ostajemo na kursu sa dve noćne utakmice. Nastavićemo da to ocenjujemo.

Otvoreno prvenstvo SAD se održava od 28. avgusta do septembra. 10.