Partizan poništio zaostatak iz Azerbejdžana i kroz penale nastavio put ka Evropi

Partizan poništio zaostatak iz Azerbejdžana i kroz penale nastavio put ka Evropi

Fudbaleri Partizana su uspeli da izbore plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija nakon izuzetno napetog meča na svom terenu. Iako su se suočili sa zaostatkom od 2:0 iz prve utakmice, fudbaleri Partizana su pokazali neverovatnu borbenost i želju da se domognu pobede.

Partizan je u početku delovao nervozno i van fokusa, ali njihova želja za uspehom bila je očigledna. Borbenost ekipe bila je na znatno višem nivou nego u prethodnom duelu protiv istog rivala. Iako je važnost meča možda uticala na njihov pristup, fudbaleri su se uspeli osloboditi pritiska.

Kroz individualne poteze, poput sjajnih akcija Mateusa Saldanjea u 30. minutu i Bibrasa Natha u 57. minutu, kao i fantastične igre golmana Aleksandra Jovanovića, Partizan je uspeo da dođe do izjednačenja u rezultatu. Iako nisu uspeli potpuno preokrenuti situaciju, do kraja su se izborili za izvođenje penala.

Svi igrači su bili izuzetno precizni u izvođenju penala, ali ključni trenutak došao je kod desetog penala. Aleksandar Jovanović, sjajni golman crno-belih, prvo je odbranio udarac Alaskerova. Sudija je naredio ponovljeno izvođenje penala, ali ni to nije poremetilo Jovanovića, koji je ponovno zaustavio udarac i osigurao pobedu za Partizan.

Tokom celog meča, Partizan je pokazao strast i odlučnost. Iako su se suočavali sa izazovima i poteškoćama, fudbaleri su uspeli da prevaziđu sve prepreke i obezbede svoje mesto u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija.

U narednoj rundi, Partizan će se suočiti sa danskim Nordšjelandom, timom koji je eliminisao ekipu FCSB iz Rumunije. Očekuje se još jedan uzbudljiv duel i prilika za Partizan da pokaže svoj talenat i sposobnosti na evropskoj sceni.