Đere u polufinalu Kicbila, nadigrao Pedra Kaćina

Đere u polufinalu Kicbila, nadigrao Pedra Kaćina

Srpski teniser Laslo Đere ubedljivo je nadigrao Argentinca Pedra Kaćina sa 2:0 (6:4,6:3) i plasirao se u polufinale turnira u Kicbilu. U borbi za finale Laslo Đere će se sresti sa pobednikom meča u kome se nadmeću Dominik Tim i Artur Rinderkneh.

Već na samom startu meča Đere je osvojio prvu brejk šansu na servis gemu Argentunca ali nije uspeo da je realizuje, a potom se odvijao ravnopravni duel sve do sredine prvog seta.

Na četvrtom servis gemu Kaćina srpski teniser osvaja dve brejk šanse i već prvu realizuje za vođstvo od 4:3. Potom je Đere gotovo rutinski potvrdio prednost ali je u završnici na svom servisu pri vođstvu od 5:4 propustio tri set lopte, a onda Argentincu dozvolio i brejk šansu ali je uspeo da je anulira i na kraju osvoji gem za 6:4 i vođstvo od 1:0 u setovima.

Na početku drugog seta se ponovila situacija sa početka meča ali Đere ovoga puta nije propustio osvojenu šansu i odmah je poveo sa 2:0 posle prvog servis gema suparnika.

Potom je i u finišu izborio i drugi brejk za osvajanje drugog seta sa 6:3 u gemovima.

U borbi za finale Laslo Đere će se sresti sa pobednikom meča u kome se sreću Austrijanac Dominik Tim i Francuz Artur Rinderkneh.