Vatrogasac poginuo tokom gašenja požara u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi

Vatrogasac poginuo tokom gašenja požara u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi

Vatrogasac je poginuo tokom gašenja masivnog požara na severoistoku Britanske Kolumbije, što je drugi takav smrtni slučaj u kanadskoj provinciji ovog meseca i četvrti u Kanadi tokom ovogodišnje rekordne požarne sezone, piše AP.

U saopštenju Kraljevske kanadske konjičke policije navodi se da je u subotu 25-godišnji muškarac iz Ontarija radio u petak nešto pre 11 sati u udaljenom području kada se njegov teški ATV prevrnuo preko strme padine na makadamskom putu.

Policija kaže da je žrtva, koja nije javno identifikovana, prevezena helikopterom u Fort Sent Džon, ali je preminula na putu.

RCMP kaže da je istraga smrtnih slučajeva na radnom mestu u toku.

Pokrajinski zvaničnici potvrdili su da je muškarac bio vatrogasac po ugovoru koji radi za vatrogasnu službu preko privatnog B.C. kompanije i poginuo boreći se sa požarom u Doni Kriku od skoro 6.000 kvadratnih kilometara.

Premijer Dejvid Ibi izdao je saopštenje u subotu u kojem je rekao da je smrtni slučaj koji je usledio tako brzo nakon Gejlove smrti „potresao ljude širom“ pokrajine i razorio vatrogasnu zajednicu.

„Ova sezona šumskih požara je bila duboko užasna“, rekao je Ebi.

Statistike pokrajinske vatrogasne službe pokazuju da trenutno postoje 363 aktivna šumska požara u Britanskoj Kolumbiji, sa 11 novih požara u poslednja 24 sata i 191 požar klasifikovan kao van kontrole.

Ukupno je ove godine u Britanskoj Kolumbiji bilo 1.517 šumskih požara, koji su izgoreli rekordnih 15.397 kvadratnih kilometara drveća, žbunja i travnjaka.