Pet osoba, uključujući i sudiju, optuženo za navodnu krađu sportskih karata, vatrenog oružja

Pet osoba, uključujući i sudiju, optuženo za navodnu krađu sportskih karata, vatrenog oružja

Pet osoba, uključujući lokalnog ostavinskog sudiju, optuženo je za navodnu krađu vrednih sportskih karata i vatrenog oružja sa imanja preminulog čoveka iz Krenstona, rekao je u petak državni tužilac Roud Ajlenda Piter Neronha, piše AP.

Neronha je rekao da je njih petoro optuženo za različite zločine u vezi sa krađom predmeta sa imanja Džejmsa Barbijerija. Imanje je uključivalo kolekcije sportskih karata procenjene vrednosti od više od milion dolara i vatrenog oružja vrednog više od 100.000 dolara.

Prema optužnici, Barbijeri je preminuo 26. aprila 2021. godine bez testamenta. Tokom poslednjih dana svog života, Barbieri je bio pod sedativima i intubiran, a dva dana pre nego što je umro, Barbierijev bliski prijatelj je počeo da uzima stvari iz njegovog doma bez pravnog zahteva.

Prijatelj i još dvojica su navodno prodali deo kolekcije i tražili kupce i prevezli robu u skladište za kasniju prodaju. Odvojeno, vlasnik prodavnice oružja je navodno prodavao vatreno oružje koje je nezakonito uklonjeno sa Barbijerijevog imanja.

U optužnici se navodi da je Prisilla Facha DiMaio, ostavinski sudija u gradu Džonstonu, podnela zahtev za ostavinskom sudu u Krenstonu zahtev za odobrenje fiducijarnih i advokatskih honorara za posao za koji je tvrdila da je obavljala za imanje Barbieri pet odvojenih datuma.

Tvrdnje su u osnovi netačne, tvrde istražitelji.

Troje od pet optuženih optuženih su optuženi i izjasnili su se da nisu krivi. DiMaio bi trebalo da bude optužen u sredu.

Poruka ostavljena na ostavinskom sudu u Džonstonu da stigne do DiMaija nije odmah vraćena.