Andrej Rubljov spasio 3 meč lopte u pobedi u 1. kolu na Otvorenom prvenstvu Evrope u Hamburgu

Andrej Rubljov spasio 3 meč lopte u pobedi u 1. kolu na Otvorenom prvenstvu Evrope u Hamburgu

Andrej Rubljov je spasao tri meč lopte u tajbrejku u odlučujućem setu i pobedio Bernabea Zapatu Miralesa u prvom kolu Hamburg European Opena na šljaci u sredu, pošto je najbolji nosilac Kasper Rud takođe pobedio u tri seta, piše AP.

Rubljov je pobedio 5-7, 6-1, 7-6 (7) nakon što se oporavio od 4-6 u tajbrejku i priznao da se mučio da ostane miran jer se osećao „umorno i nervozno“ tokom 2 sata i 53 minuta meč.

Od svog četvrtfinalnog poraza od Novaka Đokovića na Vimbldonu, Rubljov je sada pobedio u pet uzastopnih mečeva na turneji i uzeo titulu Bastad prošle nedelje. Sledeći Rusa je meč drugog kola sa Danijelom Altmajerom.

Vicešampion Otvorenog prvenstva Francuske Ruud je pobedio Sebastijana Baeza sa 6-3, 1-6, 6-3 u meču prvog kola, igrajući pod krovom zbog kiše, a zatim se sastaje sa kvalifikantom Kristijanom Garinom.

Aleksandar Zverev je stigao u četvrtfinale pobedom od 6-3, 7-5 nad kolegom Nemcem Maksimilijanom Martererom. Zverev će zatim igrati protiv 19-godišnjeg Francuza Luke van Ašea, koji je pobedio sedmog nosioca Alehandra Davidoviča Fokinu rezultatom 3-6, 7-6 (5), 6-4.

Branilac titule Lorenco Museti moraće da završi meč drugog kola protiv Jozefa Kovalika u četvrtak nakon što je igra prekinuta u sredu, a Kovalik je vodio Italijana sa 6-3, 1-4.

Još samo dve nosioci su ostale u četvrtfinalu žreba za žene u Hamburgu nakon što je šesti nosilac Julija Putinceva poražena rezultatom 5-7, 6-3, 6-1 od Jule Niemeier u meču drugog kola.

Arantža Rus, sedmi nosilac, pobedila je Nadiju Podorosku sa 6-3, 3-6, 7-5. Rus se pridružuje braniocu titule Bernardi Peri, trećem nosiocu, u osmini finala, a sledeće igra protiv Eve Lis.

Noma Noha Akugue, 19-godišnja nemačka igračica, stigla je do četvrtfinala svog prvog glavnog žreba VTA Toura u dramatičnom stilu nakon što se oporavila od katastrofalnog početka i spasila dve meč lopte u rezultatu 0-6, 7-6 (2), 6-4 pobeda nad Storm Hunterom.

Noha Akugue, koja je rođena u predgrađu Hamburga, bila je vajld karta za učešće na turniru. Hanter je i sama došla do uznemirujuće pobede nakon što je pobedila najboljeg nosioca Donu Vekić u prvom kolu.