Čovek sa Aljaske slučajno snimio sopstveno utapanje na glacijskom jezeru, kažu zvaničnici

Čovek sa Aljaske slučajno snimio sopstveno utapanje na glacijskom jezeru, kažu zvaničnici

Čovek sa Aljaske nehotice je snimio sopstveno utapanje na glacijskom jezeru sa GoPro kamerom postavljenom na kacigu, ali vlasti koje su pronašle kameru još nisu pronašle njegovo telo, saopštili su zvaničnici u utorak, piše AP.

Državni vojnici Aljaske rekli su da će timovi nastaviti da traže telo Pola Rodrigeza mlađeg (43) iz Džunoa u jezeru Mendenhol.

Policajci su rekli da je kaciga sa kamerom pričvršćenom na nju za koju je potvrđeno da pripada Rodrigezu snimala 11. jula kada se kajak koji je Rodrigez koristio prevrnuo i Rodrigez je ušao u vodu.

„Snimak je nastavio da pokazuje da se kajak prevrnuo zbog jake struje koja je dolazila sa glečera“, rekao je portparol trupa Tim DeSpain u imejlu.

DeSpain je rekao da je kaciga pronađena na obali jezera. Rekao je da je to predato vojnicima u ponedeljak.

Policija u Džunou je u ponedeljak saopštila da se veruje da je Rodrigez nestao 11. jula negde u blizini rekreacione zone glečera Mendenhol. Policija je u nedelju primila prijavu od zaposlenih u šumarskoj službi SAD da je vozilo bilo parkirano u rekreativnoj oblasti od 11. jula i utvrdila je da je vozilo registrovano na Rodrigeza.

Rodrigezov sin, Džejden Rodrigez, rekao je da je njegov otac bio ljubazan i da je uživao u prirodi, baveći se aktivnostima poput pecanja, veslanja i snouborda. Rodrigez je takođe bio nadaren fotograf, rekao je njegov sin.

Rekao je da se Rodrigezov život promenio na bolje kada je pronašao Boga i rekao da bi mu Rodrigez često govorio da je život kratak.

„Bio je dobra osoba“, rekao je.

Prema policiji, Rodrigezov cimer je prijavio da ga je poslednji put video 10. jula, a prijatelji su rekli da je Rodrigezov post na društvenim mrežama od 11. jula pokazao kajak na plaži koja je izgleda bila u blizini vodopada Naget, koji se nalazi u rekreativnoj zoni i duž jezera.

Kajak je pronađen kako pluta bez nadzora na jezeru 11. jula za koji policija kaže da liči na onaj na Rodrigezovom mestu. Dok su vlasti sastavljale delove, u toku je potraga.