Džemper princeze Dajane na aukciji

Džemper princeze Dajane na aukciji

Džemper koji je nosila pokojna britanska princeza Dajana i koji prikazuje crnu ovcu biće na aukciji kasnije ovog leta sa procenjenom cenom do 80.000 dolara.

Dizajniran od strane etikete trikotaže Varm & Vonderful, džemper, koji će biti naslovnica Sothebi’s Fashion Icons od 31. avgusta do septembra. 14 onlajn prodaja, ponovo je otkrio na tavanu ranije ove godine jedan od osnivača brenda.

Dajana je prvo obukla crveni džemper, koji prikazuje usamljenu crnu ovcu među redovima belih ovaca, da bi gledala kako princ Čarls igra u polo utakmici u junu 1981, mesec dana pre nego što su se venčali, što je izazvalo spekulacije o njenom potencijalnom značaju.

Nakon što se oštetio na zglobu, njen privatni sekretar Oliver Everet je pisao suosnivaču Varm & Vonderful Džoani Ozborn pitajući da li se može popraviti i džemper je vraćen. Nekoliko meseci kasnije, Dajana je dobila zamenu, koju je uslikala 1983. godine.

Ozborn je pronašao original u kutiji na svom tavanu u martu.

„Ako ste princeza Dajana, sigurno imate pristup mnogim komadima odeće koje biste mogli da izaberete da nosite“, rekla je za Rojters Sintija Holton, globalna šefica mode u Sotbiju, na konferenciji za štampu u Londonu u ponedeljak.

„A činjenica da je želela zamenu, a zatim ponovo dve godine kasnije nosila… zamenski džemper, mislim da zaista dovoljno govori koliko joj je ovaj džemper značio.

Džemper, koji se prodaje sa Everettova dva pisma Ozbornu, ima procenjenu cenu od 50.000 do 80.000 dolara.

Ranije ove godine, Sothebi’s je prodao ljubičastu, somotnu večernju haljinu bez naramenica koju je nosila Dajana, koju je dizajnirao modni dizajner Viktor Edelštajn za svoju kolekciju za jesen 1989. godine, za nešto više od 600.000 dolara, pet puta više od procene pre aukcije.

Džemper i slova su izloženi u Sotbiju u Londonu do srede. Oni će biti prikazani u Njujorku u septembru.