Eubanks iznenađuje na Vimbldonu sa izvanrednim rezultatima

Eubanks iznenađuje na Vimbldonu sa izvanrednim rezultatima

Američki teniser Kris Eubanks je iznenadio mnoge svojim napretkom do četvrtfinala na Vimbldonu, pobedivši Krisa O’Kanela u tri seta.

Eubanks, rangiran kao 43. na svetu, uskoro će se naći među prvih 40 igrača nakon impresivnog nastupa na svojoj najmanje omiljenoj podlozi. Uprkos ranim ispadanjima višerangiranih sunarodnika, Eubanks se istakao svojim izvanrednim usponom na rang listi, uspevši da se probije među prvih 100 tek pre četiri meseca.

23-godišnji igrač ističe veliki značaj skoka sa 110. na 85. mesto na rang listi, navodeći da je to pozitivno uticalo na njegovu karijeru. Eubanks je pobedio britanskog broja jedan Kamerona Norija pred domaćom publikom, a zatim je pružio izvanrednu igru protiv O’Kanela, sa 23 asa i 65 vinera.

Sada se suočava sa petim nosiocem Stefanosom Cicipasom iz Grčke u narednoj rundi. Stil igre Eubanksa pohvalio je treći teniser sveta Danil Medvedev, hvaleći njegovu hrabrost i agresivan pristup.

Bez obzira na značaj postignuća, Eubanks ostaje fokusiran na meč po meč. Igranje na terenu broj 18, gde se odigrala istorijska utakmica između Isnera i Mahuta, pružilo je poseban trenutak za Eubanksa, naglašavajući značaj njegovog puta.