NTSB istražuje požar u motoru Boeing 737 MAKS na aerodromu u Njuark

NTSB istražuje požar u motoru Boeing 737 MAKS na aerodromu u Njuark

Američki nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja saopštio je u petak da istražuje požar u motoru koji se dogodio prošle nedelje u avionu Boeing 737-900 MAKS kojim upravlja United Airlines na Međunarodnom aerodromu Njuark Liberti u Nju Džersiju, piše Rojters.

NTSB je saopštio da se lampica upozorenja na požar upalila nakon što je Junajted erlajns let 2376 iz Fort Loderdejla na Floridi sleteo u Njuark 28. juna, zbog čega je posada ugasila jedan od motora.

Nije bilo vidljivog dima ili vatre iz motora pa je avion odvučen do kapije, gde je osoblje za održavanje videlo dokaze curenja goriva iz motora i toplotnog oštećenja i čađi na kućištima motora i spoljnim površinama, dodaje NTSB.

Putnici su izašli iz aviona na normalan način u Njuarku, saopštila je Federalna uprava za vazduhoplovstvo. FAA je saopštila da je avion sleteo nakon što je posada iz predostrožnosti aktivirala aparate za gašenje požara na motoru.

Junajted je rekao da istražuje, ali je odbio dalje komentare. Boeing je uputio pitanja NTSB-u i Junajtedu.

Motor je napravio francusko-američki proizvođač mlaznih motora CFM International, koji je u suvlasništvu General Electric i francuskog Safrana.

GE i Safran nisu odmah odgovorili na zahteve za komentar.