Da li nam papirni kalendari pomažu da bolje planiramo od digitalnih?

Da li nam papirni kalendari pomažu da bolje planiramo od digitalnih?

Popularnost digitalnih kalendara u odnosu na papirne značajno je porasla zahvaljujući trenutnom pristupu sastancima, sastancima i datumima. Ali koji tip kalendara dovodi do veće efikasnosti?

Jai Iang, docent marketinga u Cal State Fullertonu, objavio je studiju o tome kako papirni i mobilni kalendari mogu uticati na svakodnevno planiranje i ispunjavanje plana.

Jang smatra da preporučeni kalendar zavisi od vrste situacije ili plana. Ako plan uključuje više aktivnosti, kao što je priprema za poslovnu prezentaciju, onda će papirni kalendari obično biti bolji od mobilnih. To je zato što dizajn omogućava korisniku da vidi širu sliku svojih planiranih aktivnosti.

Ako je planirana aktivnost jedan događaj, kao što je sastanak u određeno vreme, mobilni kalendari su efikasni jer korisnici mogu da postavljaju obaveštenja ili podsetnike.

Studija, čiji su autori Janliu Huang sa Univerziteta Drekel i Vicki Morvitz sa Columbia Business School, pojavila se u Journal of Consumer Psichology.

Jang je rekao: „Naše istraživanje podstiče programere mobilnih aplikacija da dizajniraju aplikacije za kalendar koje pomažu korisnicima da vide opštu sliku svojih zakazanih događaja kako bi poboljšali kvalitet plana i olakšali ispunjenje plana.“