Putin i Lukašenko razgovarali o najnovijim događajima u Ruskoj Federaciji

Putin i Lukašenko razgovarali o najnovijim događajima u Ruskoj Federaciji

Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko održali su telefonski razgovor povodom najnovijih dešavanja u Ruskoj Federaciji.

Kako se navodi u poruci, poziv je inicirao Kremlj.

„Predsednik Rusije je jutros pozvao predsednika Belorusije, održan je telefonski razgovor. Vladimir Putin je obavestio beloruskog kolegu o situaciji u Rusiji“, rekao je Lukašenko.

Kremlj još nije objavio izveštaj o razgovoru.

Kao što znate, od 23. juna uveče u Rusiji se odvija prava konfrontacija između šefa PMK „Vagner“ i zvaničnog ruskog rukovodstva.

Prigožin tvrdi da je preuzeo kontrolu nad vojnim objektima u Rostovu na Donu, posebno aerodromom, i da ide „u Moskvu“, a da su njegovi vojnici već oborili tri ruska helikoptera.

U Moskvi je uveden režim protivterorističke operacije, Vladimir Putin je u posebnom obraćanju govorio o građanskom ratu i pobuni.

U međuvremenu, beloruski novinari su skrenuli pažnju na činjenicu da je avion, koji često koristi beloruska elita i porodica Lukašenka, posle ponoći 24. juna doleteo iz Minska za Bodrum u Turskoj, kružeći oko južnih regiona Ruske Federacije.