Norvešku pobedila Kipar sa 3-1

Norvešku pobedila Kipar sa 3-1

Norvežanin Erling Haland postigao je dva gola u drugom poluvremenu dok su u utorak pobedili Kipar sa 3-1 i vratili svoju kampanju Grupe A na Evropsko prvenstvo 2024. nakon šokantnog poraza kod kuće od 2-1 od Škotske u prethodnoj utakmici.

Pobeda je podigla Norvežane na treće mesto u grupi pet timova sa četiri boda iz četiri meča, iza drugoplasirane Gruzije po gol-razlici, dok je Škotska, koja u utorak gostuje Gruziji, prva u grupi sa devet bodova iz tri utakmice.

Norveška je prekinula mrtvu tačku u 12. minutu kada je centaršut Aleksandra Sorlota sa desne strane preleteo tik iznad Holanda, ali je savršeno pao da bi Ola Solbaken postigao svoj prvi međunarodni gol.

Haaland je realizovao jedanaesterac u 56. minutu, a potom još jednom snažnom finišom na sat vremena i postigao 56 golova u sezoni, što je najviše od svih igrača u prvih pet evropskih liga i dva više od Francuza Kilijana Mbapea.

Grigoris Kastanos je postigao utehu gostiju da smanje zaostatak, ali to nije moglo da pokvari žurku jer su Norvežani zabeležili prvu pobedu u grupi.