Kolumbija savladala Nemačku sa 2:0

Kolumbija savladala Nemačku sa 2:0

Nemačka je u utorak u prijateljskoj utakmici izgubila od Kolumbije rezultatom 2:0 u svom poslednjem neuspehu manje od godinu dana pre nego što je domaćin Eura 2024., piše Rojters.

Luis Dijaz glavom u 54. minutu i ​​penal Huana Kuadrada u 82. doneli su gostima prvu pobedu nad Nemcima, koji su na kraju izviždani.

Nemačkoj, koja ima manje od godinu dana da izgradi tim prekaljen u borbi za kontinentalni turnir, bila su potrebna dva kasna gola da bi remizirala sa Ukrajinom 3-3 prošle nedelje pre poraza u petak od Poljske sa 1-0.

Četvorostruki svetski šampioni pobedili su samo u jednom od poslednjih pet mečeva od šokantnog izlaska iz grupne faze Svetskog prvenstva u decembru. Takođe su pobedili samo tri od poslednjih 11.

„Očigledno da sam veoma razočaran što nismo mogli da primenimo ono što smo zacrtali“, rekao je selektor Nemačke Hansi Flik.

„Postoje stvari koje smo hteli da pokušamo, ali su se izjalovile.“

Flik, koji je preuzeo vlast 2021. i pod sve većim pritiskom od rane eliminacije na Svetskom prvenstvu, rekao je da njegovim igračima nedostaje samopouzdanja.

„Šta da kažem? Argumenti trenutno nisu na našoj strani. Moramo to analizirati, izvući pouke“, rekao je on posle tri utakmice bez pobede.

„Ovo je ciklus koji treba da probijemo. U septembru moramo da donesemo drugačiji učinak. Videćemo drugačiji tim i onda će rezultati da stižu“, rekao je on. „Uvereni smo da imamo dobar tim i dobre igrače.“

Kolumbijci su izgledali daleko gladnije u napadu, primoravši nemačkog golmana Marka Andre ter Štegena da napravi niz dobrih odbrana u prvom poluvremenu, dok je 21-godišnji Nemac Malik Tiav bio impresivan u odbrani.

Domaćini su imali više od 65% poseda, ali nisu uspeli ni jedan udarac u gol tokom čitavog prvog perioda, često su se mučili da odigraju loptu sa svoje polovine.

Kolumbija je povela nakon što je Emre Can izgubio posed, a Kuadrado je centrirao Dijazu i glavom pored Ter Stegena.

Domaći tim je nakratko povećao tempo, ali su i dalje bili ranjivi na začelju.

Uvod Niclas Fuellkrug nije učinio malo da unapredi stvari i rukomet Džošue Kimiča dao je gostima priliku da udvostruče vođstvo sa Kuadradom koji je postigao gol sa mesta.