Finale Lige nacija u fudbalu – Hrvatska protiv Španije

Finale Lige nacija u fudbalu – Hrvatska protiv Španije

Reprezentacija Hrvatske će igrati protiv selekcije Španije u finalu Lige nacija. Utakmica počinje u 20.45, a tok duela možete pratiti na našem portalu.

Hrvatska je pobedila Holandiju sa 4:2 posle produžetaka u prvom polufinalu, a Španija je bila bolja od Italije sa 2:1.

Hrvatskoj će ovo finale biti prvo u Ligi nacija, dok je Španija već jednom igrala protiv Francuske 2021. godine i bila drugoplasirana.

U ovosezonskoj Ligi nacija Hrvatska je u sedam odigranih duela bila pobednica u šest mečeva i sa samo jednim remijem protiv Francuske stigla do finala.

S druge strane, Španija je ubeležila dva remija sa Portugalijom i Češkom i jedan poraz od Švajcarske, ostale četiri utakmice je pobedila.

Selektor Hrvatske Zlatko Dalić najčešću formaciju koju koristi je 4-3-3, a povremeno prelazi i na 4-2-3-1 i ne odstupa od vezne trojke – Luka Modrić, Mateo Kovačić i Marcelo Brozović.

Luis de la Fuente, šef stručnog štaba Španije je pragmatičniji od prethodnika Luisa Enrikea koji je zahtevao od igrača da se svi brane i da svi napadaju. 

Sadašnji selektor Španije inistira na individualnoj kreativnosti igrača i najčešće nastupa u formaciji 4-3-3.

Finale Lige nacija igra se u Roterdamu na stadionu Fudbalskog kluba Fejnord poznatijem kao „De Kujp“ od 20.45, a tok duela možete pratiti na našem portalu.

Dosadašnji osvajači Lige nacija su Francuska 2021. i dve godine ranije selekcija Portugalije.