Portugal savladao Bosnu i obezbedio treću uzastopnu pobedu u kvalifikacijama za EP 2024

Portugal savladao Bosnu i obezbedio treću uzastopnu pobedu u kvalifikacijama za EP 2024

Bruno Fernandeš je dva puta pogodio, a Bernardo Silva je takođe postigao gol kako bi Portugal pobedio Bosnu i Hercegovinu sa 3:0 u subotu i obezbedio treću uzastopnu pobedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024., prenosi Rojters.

Bok Roberta Martineza je na vrhu Grupe J sa devet bodova i tražiće četvrtu uzastopnu pobedu protiv Islanda u utorak. Bosna, četvrta sa tri boda, sledeći domaćin Luksemburg.

Portugal je dominirao u posedu lopte, ali je otvorio gol samo nekoliko sekundi pre poluvremena kada je Silva ubacio pas Fernandesa i zabeležio svoj 11. gol za reprezentaciju.

Fernandeš je udvostručio vođstvo sjajnim udarcem glavom nakon centaršuta Rubena Nevesa u 77. minutu pre nego što je snažnim volejem postigao pobedu u nadoknadi vremena i postigao 15 međunarodnih golova.

„Bio sam svež, sada manje svež, ali ću se oporaviti. Kasnije ću se odmoriti, ali uvek želim da igram i dam sve od sebe. Ne želim da razmišljam o umoru“, rekao je vezista Mančester junajteda. Sport TV posle njegovog 69. meča u sezoni.

„Bila je to velika pobeda, teške su utakmice i moramo da ih olakšamo, kao što smo i uradili.

„Zadovoljan sam što sam postigao gol, ali najvažnije je bilo osvojiti tri boda. Želimo da budemo na Evropskom prvenstvu.

Zadovoljan trener Martinez istakao je i umor svojih igrača na izmaku sezone.

„Danas je bila tipična junska utakmica, sa mentalnim umorom. Igrači su bili na visokom fizičkom nivou, bila je to teška utakmica protiv tima sa vrlo jasnim idejama“, rekao je selektor Španije.

„Moramo da budemo zajedno, da učimo, da igramo kao tim. Potrebne su nam ovakve utakmice da nastavimo da rastemo. Moramo da uživamo u pobedi… Onda ćemo razmišljati o Islandu.“