Horner kaže Perezu: Prestani da razmišljaš o tituli i vozi

Horner kaže Perezu: Prestani da razmišljaš o tituli i vozi

Šef tima Red Bula Kristijan Horner rekao je Serđu Perezu u subotu da zaboravi na borbu za šampionat Formule jedan i da se fokusira na svoju vožnju, preneo je Rojters.

Meksikanac je drugi na tabeli, ali moćnih 53 boda zaostaje za timskim kolegom i dvostrukim svetskim šampionom Maksom Ferštapenom posle sedam od 22 trke.

„Mora da prestane da razmišlja o šampionatu i da samo vozi,“ rekao je Horner za televiziju Skaj Sports nakon što je Perez bio 17. na mokrom finalnom treningu za Veliku nagradu Kanade na stazi Žil Vilnev u Montrealu.

Ferštapen je bio najbrži u sesiji, 2,7 sekundi brži od Pereza.

Dok je Red Bul dominantan i pobedio je u svakoj trci ove sezone, a Ferštapen je trijumfovao u pet, Perez nije uspeo da dođe na podijum u poslednja dva — bez bodova u Monaku i četvrti u Španiji.

U Majamiju u maju izazivao je Ferštapena za vođstvo u šampionatu sa oba po dve pobede.

„Imao je sjajan početak sezone, imao je nekoliko težih trka i mislim da samo treba da ponovo pronađe taj moder“, rekao je Horner.

„Znamo za šta je sposoban, videli smo to ranije tokom godine.

„Ako samo malo oslobodi ramena, to će mu doći prirodnije.“

Horner je nakon VN Španije prepoznao da je Ferštapen, koji još uvek ima samo 25 godina, ali je jurio za 41. pobedu u karijeri ovog vikenda koja bi ga podigla uz pokojnog Ajrtona Sene na listi za sva vremena, bio težak timski kolega.

„Mislim da sada postoji to razdvajanje u bodovima, što bi zapravo moglo malo da skine pritisak sa njega (Pereza) i očekivanja koja postavlja na sebe“, rekao je tada Britanac.

Perez je u četvrtak novinarima u Montrealu rekao da pritisak ostaje.

„Uvek moramo da isporučimo maksimum. I samo moramo da budemo sigurni da isporučimo“, rekao je on. „Imamo sjajan auto i trebalo bi da imamo mnogo podijuma, pobeda i tako dalje od sada do kraja godine.“