Basta: Svi članovi Vlade Srbije morali su da budu na ulici s građanima

Basta: Svi članovi Vlade Srbije morali su da budu na ulici s građanima

„Razumem nezadovoljstvo građana, jer sam i sam nezadovoljan mnogim stvarima i smatram da treba kontinuirano raditi na unapređenju ambijenta u mnogim poljima, posebno u privrednom i energetskom sektoru, jer je uspeh na ovim poljima temelj napretka našeg društva u celini“, izjavio je ministar privrede Rade Basta, odgovarajući na pitanje kakav je njegov stav prema protestima „Srbija protiv nasilja“.

Basta je u intervjuu za list Danas kazao da „oseća isto nezadovoljstvo kao i građani“, ali da „život mora da se nastavi i da svi mi moramo da damo doprinos u izgradnji društva bez nasilja“.

Smatram da su i ostali članovi Vlade Srbije morali da budu na ulici sa građanima zbog tragedije koja nas je sve zadesila, ali svako donosi svoje odluke. Uvek gledam šta je to što mogu da uradim i uvek kad sam u prilici da menjam stvari na bolje, to ću i učiniti“, rekao je Basta komentarišući proteste koji su krenuli posle dva masakra u Srbiji – u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu i ubistvima u selima u Mladenovcu i Smederevu.

Basta je „pozvao predsednika i opoziciju da sednu i naprave neki dogovor“, ali odgovora nije bio.

„Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je više puta da je otvoren za razgovore sa građanima koji izražavaju nezadovoljstvo na mirnim protestima, ali i za razgovore sa predstavnicima opozicije oko suštinskih stvari za napredak našeg društva. Srbiji je potrebno jedinstvo, a ne dalje produbljivanje sukoba i kopanje rovova. Kao i za sve u životu, i po ovom pitanju potrebno je vreme da se strasti smire i da se dođe do pomirljivog tona. Iskreno verujem da je moguće da dođe do razgovora između vlasti i opozicije oko suštinskih pitanja“, izjavio je Basta.