Aleksić: Dogodila se tektonska promena na političkoj sceni Srbije

Aleksić: Dogodila se tektonska promena na političkoj sceni Srbije

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je danas da se dogodila „tektonska promena“ na političkoj sceni Srbije i da je siguran da građani neće prihvatiti da ih predsednik Srbije Alekandar Vučić potkupi kako bi odustali od zahteva protesta „Srbija protiv nasilja“.

„Vučić očigledno misli da može da potkupi građane Srbije i da oni, umesto sa sigurnošću za svoju decu i normalizacijom društva, budu zadovoljni njegovim najavama ekonomskog boljitka. Siguran sam da građani ovog puta neće učestvovati u toj trgovini i da će ostati odlučni i istrajni da se svaki zahtev ispuni“, rekao je Aleksić u intervjuu listu „Danas“.

Aleksić je dodao da sa Vučićem nema razgovora, jer se ne pregovara o zahtevima koji su mu ispostavljeni.

„Iako se posle ostavke Branka Ružiča pominje i smenjivanje direktora BIA Aleksandra Vulina, to nije dovoljno, jer mora da ode i Gašić. Moraju, takođe, biti oduzete frekevencije televizijama Pink i Hepi i da se ukinu režimski tabloidi koji su fabrike zla, mržnje i nasilja. Kada zahtevi budu ispunjeni, onda možemo da razgovaramo o izborima, kada će biti i pod kojim uslovima ćemo ih sprovesti“, rekao je Aleksić.

„Prelazna vlada nije na spisku zahteva i to je još jedna od Vučićevih manipulacija kojima pokušava da skrene fokus sa zahteva građana. Čovek se raspravlja sam sa sobom, sam postavlja pitanja i sam daje odgovore na nešto što ga niko nije ni pitao, niti mu traži“, rekao je Aleksić.

Aleksić je naveo da Vučić o njemu može da govori šta god hoće, ali ga neće zaustaviti u borbi protiv „zla koje vlada“ Srbijom.

„Ako sam nepismen, lopov i ako nemam podršku građana, ne znam zašto bi me pominjao. To samo govori o njegovom strahu od istine koju godinama iznosim o njemu i njegovom korumpiranom i mafijaškom režimu. Navikao sam da o meni govori najgroznije laži i uvrede, ali nikada nije smeo da se pojavi na suđenjima po tužbama koje sam protiv njega podneo zbog tih laži“, rekao je Aleksić.

Na pitanje o izjavi koju je dao nedeljniku „Vreme“ da ne veruje da je Vučić bio u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ i da se upisao u knjigu žalosti, Aleksić je odgovorio da predsedniku Srbije „očigledno nije čista savest kada su ovakve reakcije nastale u medijima samo povodom te njegove izjave“.

„Sam predsednik je tvrdio da se upisao u knjigu žalosti, da se nije slikao i da ga niko nije video, a sada su se pojavile fotografije, ali se i dalje ne zna ni kada je bio, kog dana i datuma. To suštinski govori o njegovim manipulacijama i njegovim igrama sa tragedijom sa kojom niko ne sme da se poigrava. Zabeležen je dolazak svih ljudi koji su bili tamo iz države, ali i ambasada, samo se ne zna kada je bio predsednik. Na kraju zašto bi predsednik išao tamo, a da niko ne zna da je bio. Zašto se krio, ako je uopšte bio“, zaključio je Aleksić.