Mesi ide na prijateljsku utakmicu u Peking pre nego što se preseli u Majami

Mesi ide na prijateljsku utakmicu u Peking pre nego što se preseli u Majami

Argentinska superzvezda Lionel Mesi doputovao je u subotu u Peking na prijateljsku utakmicu pre nego što je napustio evropsku karijeru i pridružio se Interu Majamiju kao slobodan igrač, prenosi Rojters.

Njegov dolazak je najavljen u postu na zvaničnom sajtu Veibo na društvenoj mreži organizatora International Football Invitation sa video snimkom igrača koji izlaze iz aviona, uoči utakmice Argentina-Australija u četvrtak na nedavno obnovljenom Radničkom stadionu u kineskoj prestonici.

Mesi, koji je osvojio Svetsko prvenstvo u Kataru u decembru i koji se smatra jednim od najvećih igrača svih vremena, potvrdio je ove nedelje da će napustiti šampiona Francuske Pari Sen Žermen u američku ligu.

Ovo je sedma poseta kapitena Argentine Kini i prva od 2017. godine.

Primio je vatrenu dobrodošlicu prilikom svake svoje prethodne posete Kini, koja ima ogromnu bazu fudbalskih navijača uprkos mukama muške reprezentacije, koja je samo jednom igrala na Svetskom prvenstvu.

Australija i Argentina su se poslednji put sastali na Svetskom prvenstvu 2022. u Kataru u osmini finala, gde je Mesi bio među strelcima pošto je njegov tim pobedio sa 2-1.