Koalicija NADA o sukobima na Kosovu: Vučić najveći izvor nestabilnosti

Koalicija NADA o sukobima na Kosovu: Vučić najveći izvor nestabilnosti

Koalicija NADA, koju čine Novi DSS i POKS, danas je još jednom zatražila ostavku predsednika Srbije Aleksandra Vučića, jer je postao „najveći izvor nestabilnosti i razdora u zemlji“.

„Politika laži i srozavanja zemlje koju sprovodi Aleksandar Vučića vodi u propast i državu i celokupan narod a prve i najteže žrtve biće upravo naši ljudi na Kosovu i Metohiji“, navela je NADA u saopštenju, a prenosi N1.

U Zvečanu koja je većinski srpska opština na severu Kosova juče popodne ispred zgrade opštine došlo je do sukoba između snaga Kfora i okupljenih građana. Bačene su šok bombe i suzavac, a letele su i kamenice i flaše.

Navodeći da su Srbi na severu Kosovo u ponedeljak napadnuti, da je na njih pucano iz vatrenog oružja i da među povređenim Srbima ima i onih koji su u kritičnom stanju, NADA je istakla da Srbija „sedi skrštenih ruku i neće ih pomeriti sve dok se Aleksandar Vučić bude u ovoj zemlji pitao za bilo šta“.

Prema oceni koalicije, jučerašnji događaji još jednom su pokazali da je kosovska politika Aleksandra Vučića, koja je direktno dovela do ovih događaja, doživela potpuni krah.