Republikanski donator gura Takera Karlsona za predsednika

Republikanski donator gura Takera Karlsona za predsednika

Politička akciona kampanja koja sebe naziva Nacrt Takera PAC-a objavila je u četvrtak oglas za kampanju pozivajući Republikansku stranku da izabere bivšeg voditelja Foks Njuza Takera Karlsona za svog kandidata za predsednika SAD 2024.

„Republikancima je potreban novi lider, a Taker Karlson je spreman da predvodi“, hvali se spot od 30 sekundi, opisujući konzervativnog stručnjaka kao „duhovitih, oštrih i [nekoga ko] se ruga buđenim glupostima“. Karlson će „bičevati Bajdena u debati“, reklama uverava glasače, insistirajući da „niko u Americi nije artikulisaniji“.

Predvođen bivšim kandidatom za kongres Teksasa i republikanskim donatorom Krisom Ekstromom, Nacrt Takera PAC-a, koji je podneo papire prošlog meseca nakon što je Karlson otpušten iz Foks Njuza, još uvek mora da ubedi svog istoimenog kandidata da se kandiduje. U oglasu se gledaoci pozivaju da potpišu peticiju za nacrt desničarskog komentatora.

Ekstrom je za The Hill rekao da je zabrinut da ni lider republikanaca, bivši predsednik Donald Tramp, niti Trampov vodeći protivkandidat, guverner Floride Ron DeSantis, guraju razgovor u pravom smeru. „Veoma sam zabrinut što neće pomeriti debatu onoliko koliko bi trebalo da bude“, rekao je on agenciji, ne objašnjavajući gde su proglašeni kandidati nedostajali u svojim pozicijama o ovim pitanjima.

Opisujući PAC kao „izuzetno dobro finansiran“, Ekstrom je objasnio da će sponzorisati ankete i puštati više reklama na radiju i digitalnoj, kao i TV, dok će svoj odbor popuniti „glavnim konzervativcima“. Tvrdio je da je Karlson „dosta vremena testirao vodu“ u vezi sa apetitom za predsedničku kandidaturu.

Ranije ovog meseca, Karlson se šalio o kandidaturi za predsednika u tekstualnim porukama sa novinarom, nešto što je radio nekoliko puta ranije. Međutim, on je odbacio tu ideju kada su ga ozbiljno pitali o tome, rekavši prošle godine bivšem novinaru Njujork tajmsa Benu Smitu da je zadovoljan radom kao „voditelj tok šoua“ i da nema želju za moći.

Iako je medijski establišment jasno stavio do znanja da veruje da bi Karlsonova kandidatura propala, oni takođe neće prestati da pričaju o tome, sa nekih pola tuceta članaka koji se pojavljuju otkako je novinar napustio Foks raspravljajući o svojim šansama u Beloj kući.

Karlsonova centralna informativna emisija daleko je nadmašila svoje konkurente po gledanosti, donoseći preko 3 miliona gledalaca svake noći. Video koji je objavio na Tviteru nakon njegovog odlaska imao je preko 84 miliona pregleda. Ranije ovog meseca najavio je planove za pokretanje vesti na platformi.