Srpska lista: Nastavlja se pravno i institucionalno nasilje Aljbina Kurtija

Srpska lista: Nastavlja se pravno i institucionalno nasilje Aljbina Kurtija

Osnovni sud u Mitrovici doneo je danas odluku da policajcu koji je 10. aprila na Bistričkom mostu teško ranio Srbina Milana Jovanovića odredi meru od mesec dana kućnog pritvora, piše Sputnik.

Na ovu odluku reagovala je Srpska lista saopštenjem u kom se navodi da je ovo nastavak institucionalnog nasilja režima Aljbina Kurtija.

„Pravno i institucionalno nasilje režima Aljbina Kurtija nastavlja se i danas, odlukom Osnovnog suda u Mitrovici da pripadnik specijalnih jedinica albanske nacionalnosti koji je pokušao ubistvo Milana Jovanovića na Bistričkom mostu 10. aprila, i tom prilikom mu naneo povrede opasne po život službenim oružjem, bude pušten iz pritvora, i da narednih trideset dana bude u kućnom pritvoru“, tvrde iz Srpske liste.

Iz Srpske liste podsećaju na slično odlučivanje i kada su u selu Gotovuša ranjeni srpski dečaci na Badnji dan.

Oni navode na različite aršine prilikom odlučivanja suda o merama protiv lica srpske nacionalnosti.

„Dok se počinioci teških krivičnih dela albanske nacionalnosti puštaju u kućni pritvor desetine Srba bez dokazane krivice protivzakonito sede u kazamatima, čekajući nekakva suđenja čak i po nekoliko godina. Ova sramna odluka Kurtijevog režima je odgovor poslanicima evropskog parlamenta koji govore o vladavini prava na Kosovu i Metohiji, ali i još jedan dokaz nekažnjavanja onih koji vrše zločine nad Srbima“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.