LinkedIn otpušta preko 700 radnika

LinkedIn otpušta preko 700 radnika

LinkedIn, mreža društvenih medija u vlasništvu Microsoft Corp-a koja se fokusira na poslovne ljude, saopštila je u ponedeljak da će otpustiti 716 radnih mesta zbog nestabilnosti potražnje, dok će takođe ugasiti svoju aplikaciju za posao usmerenu na Kinu, izveštava Rojters.

LinkedIn, koji ima 20.000 zaposlenih, rastao je prihod svakog tromesečja tokom prošle godine, ali se pridružuje drugim velikim tehnološkim kompanijama, uključujući i svoju krovnu firmu, u otpuštanju radnika usred slabljenja globalnih ekonomskih izgleda.

U proteklih šest meseci, više od 270.000 tehnoloških poslova širom sveta je otpušteno, navodi Laioffs.fii, koji prati posledice.

LinkedIn zarađuje putem prodaje oglasa, kao i naplatom pretplate profesionalcima za zapošljavanje i prodaju koji koriste mrežu da pronađu potencijalne klijente.

Majkrosoft, koji je kupio LinkedIn za oko 26 milijardi dolara 2016. godine, najavio je oko 10.000 otpuštanja radnih mesta poslednjih meseci i uzeo naknadu od 1,2 milijarde dolara u vezi sa otpuštanjima.