Jokić posle svađe sa vlasnikom Finiks Sansa dobio tehničku grešku

Jokić posle svađe sa vlasnikom Finiks Sansa dobio tehničku grešku

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić dobio je tehničku grešku u drugoj četvrtini četvrte utakmice u nedelju posle svađe sa vlasnikom Finiks Sansa Matom Išbijom, prenosi Asošijeted pres.

Krajem druge četvrtine, bek Sansa Džoš Okogi se zabio u sedišta dok je pokušavao da spase izgubljenu loptu. Sletio je u grupu navijača na osnovnoj liniji u kojoj je bio Išbija, koji je zgrabio košarkašku loptu.

Jokić je pokušavao da brzo dobije loptu – očigledno da bi Nagetsi mogli da započnu ofanzivni posed – kada je pokušao da oduzme loptu Išbiji. Lopta je odletela unazad u publiku, a onda je Jokić laktom zakucao Išbija.

Jokić nije želeo da se izvinjava posle utakmice, koju su Sansi dobili sa 129-124.

„Navijač je prvi stavio ruku na mene“, rekao je Jokić. „Mislio sam da liga treba da nas zaštiti. Možda grešim. Znam ko je on, ali on je navijač. Zar nije?

Trener Nagetsa Majkl Maloun je rekao: „(Jokić) će dobiti loptu, a neki navijač drži loptu kao da želi da bude deo igre. Samo daj loptu, čoveče.”

Bilo je nekoliko minuta konfuzije a onda je Jokić dobio tehničku grešku. Sansi su izveli slobodno bacanje koje je usledilo.

Zvezda Sansa, Devin Buker — koji je završio sa 36 poena i 12 asistencija — rekao je da zna da je Išbija bio u publici.

„Dobio nam je poen!“ rekao je Buker sa osmehom.

Išbija je za Asošijeted pres na poluvremenu rekao da je „dobro“ i da je više zabrinut zbog igre nego svađe. U drugom poluvremenu se vratio na svoja uobičajena mesta.

Činilo se da sukob nije smetao ni Jokiću – drugoplasirani MVP završio je sa 53 poena pri šutu 20 od 30.

Išbija je vlasnik Sansa tek nekoliko meseci, kupivši tim od Roberta Sarvera.

Peta utakmica igra se u utorak u Denveru. Serija je izjednačena na po dve utakmice.