Federer: Ako Nadal propusti French Open, to će biti brutalno za sport

Federer: Ako Nadal propusti French Open, to će biti brutalno za sport

Rodžer Federer rekao je da se nada da će se Rafa Nadal oporaviti na vreme za Otvoreno prvenstvo Francuske i da bi to bio „brutalan“ udarac za tenis ako 14-struki šampion Rolan Garosa ove godine bude odsutan, navodi Rojters.

Nadal se bori sa povredom kuka koju je zadobio na Otvorenom prvenstvu Australije u januaru, a strahovi da bi Španac mogao propustiti grend slem u Parizu su porasli nakon što se povukao sa ovonedeljnog Otvorenog prvenstva Italije.

Nadal je preskočio prošlonedeljni Madrid Open, a takođe je propustio turnire u Indijan Velsu, Majamiju, Monte Karlu i Barseloni.

„Bilo bi brutalno, bilo bi teško za tenis da Rafa ne bude tamo“, rekao je 20-struki pobednik grend slema Federer za Skaj Sports u nedelju na Velikoj nagradi Formule 1 u Majamiju.

„I dalje se nadam, video sam da se povukao iz Rima pa mu želim sve najbolje.“

„Očigledno je da Novak (Đoković) nije igrao toliko, pa se nadam da će i on biti jak, a potom i svi mladi momci koji će proći“, dodao je Federer, koji se prošle godine povukao iz tenisa.

Nadal se takmičio na Otvorenom prvenstvu Francuske svake godine otkako je osvojio prvu od svojih rekordnih 22 velike titule u Parizu 2005. Igra na šljaci počinje 28. maja.