Voditelj Don Lemon otpušten sa CNN-a

Voditelj Don Lemon otpušten sa CNN-a

CNN je u ponedeljak otpustio dugogodišnjeg voditelja Dona Lemona nakon njegovog kratkog i katastrofalnog nastupa kao voditelja jutarnje emisije, nešto više od dva meseca nakon što se izvinio zbog komentara u etru o tome da je republikanska predsednička kandidatkinja Niki Hejli prošla svoj najbolji izbor, piše AP.

Dok je predsednik i izvršni direktor CNN-a Kris Liht objavio, nakon što je Lemon bio ko-voditelj emisije u ponedeljak, da su se „razišli“, Lemon je to okarakterisao kao otpuštanje i rekao da je to za njega iznenađenje.

„Posle 17 godina na CNN-u, mislio sam da će neko u menadžmentu imati pristojnosti da mi kaže direktno“, rekao je Lemon. CNN je rekao da je Lemon dobio priliku da se sastane sa menadžmentom, ali je umesto toga objavio saopštenje na Tviteru.

CNN nije ponudio javno objašnjenje za Lemonovu smenu. Tokom februarske diskusije na „CNN This Morning“ sa suvoditeljicama Popi Harlou i Kejtlan Kolins o godinama političara, on je rekao da 51-godišnja republikanska predsednička kandidatkinja Niki Hejli nije „u najboljim godinama“. Ženu se, kako je rekao, smatra u najboljim godinama „u 20-im, 30-im, a možda i u 40-im godinama”.

Neki ljudi bliski Lemonu su sugerisali da je jutarnji posao za njega u suštini bio degradacija i da je dobio malo podrške da uspe.

Lemon je rekao da je za otpuštanje saznao od svog agenta.

„Ni u jednom trenutku mi nije dato naznake da neću moći da nastavim da radim posao koji sam voleo“, rekao je on.