FIFA dobija četiri ponude za domaćina Svetskog prvenstva za žene 2027

FIFA dobija četiri ponude za domaćina Svetskog prvenstva za žene 2027

FIFA je dobila četiri ponude za domaćina Svetskog prvenstva za žene 2027. godine, saopštilo je u ponedeljak fudbalsko upravno telo, a domaćini će biti imenovani na njenom Kongresu u maju sledeće godine, prenosi Rojters.

Nemačka, Belgija i Holandija podnele su zajednički iskaz o zainteresovanosti za domaćina turnira, dok druga zajednička ponuda uključuje Sjedinjene Države i Meksiko.

Brazil i Južna Afrika su bile druge dve zemlje koje su podnele ponudu. FIFA je saopštila da će poslati Ugovor o nadmetanju svim zainteresovanim zemljama, koje će imati rok do 19. maja da potvrde svoje učešće.

„Oduševljeni smo primljenim iskazima interesovanja, ne samo zato što dolaze iz udruženja članica sa jakom fudbalskom tradicijom koje predstavljaju četiri konfederacije…“, rekla je generalna sekretarka FIFA Fatma Samoura.

„Sve asocijacije članice mogu se osloniti na najsnažniji i najsveobuhvatniji proces podnošenja ponuda u istoriji FIFA Svetskog prvenstva za žene.

Domaćine će imenovati Kongres FIFA javnim glasanjem 17. maja 2024.

Australija i Novi Zeland zajednički su domaćini turnira 2023. koji počinje 20. jula. SAD, Meksiko i Kanada biće zajednički domaćini Svetskog prvenstva za muškarce 2026. godine.