Čovek iz Kalifornije nosio pancir prilikom ubistva talaca

Čovek iz Kalifornije nosio pancir prilikom ubistva talaca

Osumnjičeni za pucnjavu u severnoj Kaliforniji prošle nedelje nosio je pancir kada je uzeo dva taoca u javnom parku, ubio jednog, ranivši drugog i otvorivši vatru na službenike kalifornijske patrole na autoputu, saopštile su vlasti, piše Asošijeted pres.

Službenici CHP prišli su osumnjičenom Eriku Abrilu 6. aprila u blizini parka Mahani u Rouzvilu, severoistočno od Sakramenta, saopštile su vlasti. Tražili su ga radi ispitivanja u vezi sa pucnjavom na autoputu.

Ali situacija je postala nasilna. Policajci su se suočili sa Abrilom i on je uzeo dva taoca kao odgovor i otvorio vatru, što je dovelo do borbe koja je postala smrtonosna, saopštile su vlasti.

Istražitelji su „uvereni“ da je Abril smrtonosno upucao Džejmsa Mekigana i ranio njegovu suprugu Patriciju Mekigan, prema policijskim i sudskim dokumentima Rouzvila koje je podnelo Okružno tužilaštvo Plejser.

U krivičnoj prijavi podnetoj protiv Abril navodi se da je u pucnjavi ranjen i policajac Metju Hajat, preneo je The Sacramento Bee.

Policajci su imali naloge za pretres Abrilovog doma i vozila, ali ne i nalog za hapšenje. Zašto su mu se obratili na tako javnoj površini, uprkos dugom kriminalnom dosijeu, nije objavljeno, a policajac Rikardo Ortiz, portparol CHP, odbio je da objavi dodatne detalje o situaciji u subotu.

Tužioci kažu da je Abril imao pištolj kalibra 10 mm u svom posedu tokom sukoba prošle nedelje i da je nosio pancir prsluk kada su mu policajci prišli, navodi The Sacramento Bee. Okružno tužilaštvo Placer nije odgovorilo na zahtev Asošiejted presa za komentar.

Abril je optužena za ubistvo, tešku otmicu sa nanošenjem telesnih povreda, pokušaj ubistva mirovnjaka i za to da je osuđeni prestupnik sa oružjem, piše list.

Abril ostaje u zatvoru bez mogućnosti da položi kauciju i njegovo suđenje je odloženo za utorak. Nije odmah bilo jasno da li je imao advokata koji bi mogao da govori u njegovo ime.

Abril je tokom pucnjave ispalila 15 do 20 metaka na oficire CHP-a i Mekiganove, prema policiji Rouzvila. Policajci CHP-a ispalili su 15 do 25 metaka, a policajci Rouzvila su ispalili šest metaka kao odgovor.

Abril je jednom pogođen u levu ruku, ali nije jasno čiji ga je metak pogodio, saopštila je policija.