Voz sa opasnim materijalima iskočio iz šina u Mejnu

Voz sa opasnim materijalima iskočio iz šina u Mejnu

Voz koji je prevozio opasne materije je iskočio iz šina i zapalio se u Rokvudu, u državi Mejn, saopštili su vatrogasni zvaničnici, piše Asošijeted pres.

Rockvood Fire and Rescue je u subotu na svojoj Fejsbuk stranici objavio fotografiju iskakanja iz šina i savetovao stanovnike „da se drže dalje!“ Nije jasno da li je u iskačenju bilo povređenih. Odeljenje nije odmah odgovorilo na zahtev za komentar.

Na fotografiji koja je pratila objavu na Fejsbuku, čini se da su oko četiri vagona iskočila iz šina. Vidi se mala vatra, sa crnim dimom koji se širi preko nečega što izgleda kao snegom prekrivena šuma.

Uprava za hitne slučajeve okruga Somerset i direktor hitne pomoći Majkl Smit potvrdili su da je došlo do iskakanja iz šina i da je na licu mesta bilo više državnih i lokalnih spasilaca. On je rekao da će više detalja biti saopšteno kasnije popodne.

Rokvud se nalazi u severno-centralnom delu države u pretežno ruralnom području. Nalazi se u blizini jezera Moosehead, jednog od najvećih slatkovodnih tijela u državi.

Iskakanje iz šina je poslednje koje je pogodilo železničku industriju. Federalni regulatori i članovi Kongresa pozivaju željeznice da učine više na sprječavanju iskakanja iz šina nakon što su nedavne vatrene olupine koje su uključivale opasne hemikalije u Ohaju i Minesoti dovele do evakuacije.