Ambasadori G7 pozvali su na transparentno imenovanje 16 novih članova HCCC-a

Ambasadori G7 pozvali su na transparentno imenovanje 16 novih članova HCCC-a

Ambasadori zemalja Grupe sedam izjavili su o važnosti očuvanja transparentnosti daljeg izbora članova Visoke kvalifikacione komisije sudija Ukrajine, navodi se na Tviter nalogu japanskog predsedavanja grupom za podršku ambasadora G7 u Kijevu, piše „Evropska istina“.

„Ambasadori G7 ponovo potvrđuju svoju podršku tekućem procesu imenovanja 16 novih članova HCCC-a i naglašavaju važnost sprovođenja preostalih krugova izbora na transparentan i otvoren način“, navodi se u saopštenju.

Kao što znate, Konkursna komisija za izbor članova CK CK objavila je 15. marta listu od 32 kandidata preporučena Visokom savetu pravde za imenovanje na 16 upražnjenih mesta članova CK CK. Centralnog komiteta pravde.

Posle toga, ambasadori G7 pozvali su ukrajinske vlasti da što pre imenuju 16 članova komisije.

Konkursna komisija za izbor članova Visoke kvalifikacione komisije sudija obavila je 21. februara intervjue sa kandidatima za zvanje.

VKKS ne radi skoro tri godine. U cilju obnove rada, formirana je Konkursna komisija koja vrši izbor kandidata za članove VSS na osnovu transparentnog konkursa uz učešće međunarodnih eksperata, što je deo sprovedene reforme pravosuđa. od Ukrajine.