Lampard prihvata privremenu ulogu trenera Čelsija

Lampard prihvata privremenu ulogu trenera Čelsija

Frenk Lampard je pristao da preuzme funkciju privremenog menadžera Čelsija, izvestio je u sredu list Tajms, dok vlasnici kluba Tod Boehli i Behdad Eghbali nastavljaju potragu za kandidatom koji će zameniti Grema Poter, piše Rojters.

Poter je otpušten u nedelju nakon što je niz loših rezultata ostavio tim na 11. mestu u Premijer ligi. Bruno Saltor, koji je bio deo trenerske postavke pod Poterom, preuzeo je u utorak domaći remi sa Liverpulom od 0-0.

Lampard, koji je do januara bio trener Evertona, vratiće se u poznato okruženje na Stamford Bridžu, gde su ga navijači Čelsija obožavali kao srce i dušu klupskog veznog reda tokom trofejnih 13 godina kao igrač – pre mnogo manje uspešno kao menadžer od 2019-2021.

Ovaj 44-godišnjak, najbolji strelac Čelsija svih vremena sa 211 golova, otpušten je u januaru 2021. posle 84 meča.

Bivši reprezentativac Engleske imaće zadatak da izvuče što više od onog što je ostalo od Čelsijeve sezone nakon što su potrošili skoro 300 miliona funti u januarskom prelaznom roku.

Čini se da je obezbeđivanje kvalifikacija za Ligu šampiona za sledeću sezonu težak zadatak za londonski klub, koji ima 14 bodova manje od prva četiri uz devet preostalih utakmica.

Međutim, njihove nade da će osvojiti treću titulu Lige šampiona ostaju žive, a meč četvrtfinala protiv Real Madrida igra se ovog meseca.

Menadžerska pozicija Čelsija bila je predmet mnogih spekulacija, a među imenima koja se povezuju sa tim poslom su Julijan Nagelsman i Luis Enrike.

Bivši trener Španije i Barselone Luis Enrike otputovao je u London na razgovore sa Čelsijem, prenose lokalni mediji.