Američka vojska povlači oglase za regrutaciju nakon hapšenja zvezde

Američka vojska povlači oglase za regrutaciju nakon hapšenja zvezde

Američka vojska otkazala je dva promotivna videa holivudske zvezde Džonatana Mejdžorsa, nakon što je glumac uhapšen u Njujorku nakon što je navodno napao ženu. Pentagon se nadao da će iskoristiti oglase za povećanje zapošljavanja nakon što je prošle godine propustio ciljeve zapošljavanja.

Majors je uhapšen u subotu nakon svađe u kojoj je 30-godišnja žena zadobila lakše povrede glave i vrata, preneo je Varieti. Glumac, koji je nedavno glumio u „Kridu III“ i Marvelovom „Ant-Man i The Vasp: Kuantumania“, suočava se sa optužbama za napad, davljenje i uznemiravanje.

U izjavi agenciji Asošijeted pres, kancelarija za marketing preduzeća vojske je rekla da je „duboko zabrinuta zbog optužbi“ protiv Majorsa, dodajući da, iako je 33-godišnji glumac „nevin dok se ne dokaže da je kriv, razboritost nalaže da povučemo svoje oglasi dok se istraga o ovim optužbama ne završi.”

Majori su se pojavili u dva oglasa koje je vojska objavila ovog meseca, pod naslovima „Prevazilaženje prepreka“ i „Pushing Tomorrow“. Prvi prikazuje ključne scene bitaka iz istorije vojske i hvali se svojom sposobnošću da „transformiše živote“ regruta. Potonji takođe uključuje istorijske scene, ovog puta fokusirajući se na tehnologije koje je pionirska vojska. Oba se završavaju sloganom vojske „budi sve što možeš biti“.

Oglasi su debitovali tokom ovomesečnog martovskog koledžskog košarkaškog turnira Madness, dok vojska očekuje da srednjoškolci i omladinci na fakultetima postignu svoj cilj od 65.000 novih regruta 2023.