Vučić: Puštaju desničare da obore podršku SNS-u

Vučić: Puštaju desničare da obore podršku SNS-u

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas mediji koji se predstavljaju kao građanski i trebalo bi da budu „tobože prozapadni puštaju desničare kako bi spustili podršku Srpskoj naprednoj stranci (SNS) da nema većinu“.

„Zato (u programu) puštaju desničare koji nemaju politiku pa viču da sam izdajnik kako bi spustili podršku SNS-u na 35 odsto sa 45, 46 da nemamo većinu. Da bi Srbija onda bila ucenjivana, da više ne vodimo samostalnu politiku“, rekao je Vučić za TV Pink.

Govoreći o protestu koji je u petak zbog evropskog plana za Kosovo organizovala opozicija koja sebe naziva državotvornom, on je rekao da su se „neki smejali u Beogradu kao ‘ludi na brašno’ dok je narod odavao počast (u Somboru) poginulima u NATO bombardovanju“.

„Što su blokirali ulice u Beogradu – Bog će ga znati“, rekao je Vučić i dodao da su „građani odbili napade ‘ektrestremista’, jer oni nemaju politiku“.

Komentarišući protest on je rekao i da je „takvima kao neki lepak prostor ispred zgrade predsedništva, pa tamo stanu“.

„Tamo je ulica najuža, okupi ih se malo, a kažu da ih je mnogo jer blokiraju saobraćaj u centru Beograda. Šta time dobijate, kakav je smisao“, rekao je Vučić.