Tužioci odbacili optužbe za porodično zlostavljanje protiv tvorca „Rika i Mortija“

Tužioci odbacili optužbe za porodično zlostavljanje protiv tvorca „Rika i Mortija“

Kalifornijski tužioci su u sredu odbacili optužbe za nasilje u porodici protiv Džastina Rojlanda, koji je kreirao animiranu seriju „Rik i Morti“ za Cartoon Netvork i dao glasove dva naslovna lika u seriji, piše Asošijeted pres.

Portparol okružnog tužioca okruga Orindž Kimberli Eds rekla je da su dve tačke optužnice koje uključuju bivšu devojku odbačene „zbog nedostatka dovoljno dokaza van razumne sumnje“.

Rojland je odgovorio na smenu na Tviteru.

„Oduvek sam znao da su ove tvrdnje lažne — i nikada nisam sumnjao da će ovaj dan doći“, rekao je on. „Zahvalan sam što je ovaj slučaj odbačen, ali, u isto vreme, još uvek sam duboko potresen užasnim lažima koje su iznete o meni tokom ovog procesa.

On je dodao da je „razočaran što je toliko ljudi tako brzo da sudi ne znajući činjenice, samo na osnovu reči ogorčenog bivšeg koji pokušava da zaobiđe propisani proces i da me ’otkaže‘“.

Roiland (43) je čekao suđenje po optužbi za telesnu povredu i lažno zatvaranje pretnjom, prevarom, nasiljem ili prevarom protiv žene, sa kojom je živeo u to vreme. Ona nije identifikovana u sudskim dokumentima.

Optužbe datiraju u maju 2020. godine, ali su očigledno ostale neprimećene od strane medija sve dok NBC Nevs nije o njima izvestio u januaru ove godine.

Roiland i Den Harmon su kreirali animirani naučno-fantastični sitkom o ludom naučniku i njegovom unuku, a obojici glas daje Roiland. Emitovao se šest sezona na Cartoon Netvork-u kao deo noćnog programskog bloka Adult Svim, a obnovljen je za sedmu.

Adult Svim i Cartoon Netvork prekinuli su veze sa njim kada su optužbe prijavljene i rekli da će njegove uloge biti preinačene. 20th TV Animation i Hulu Originals, koji proizvode još dve animirane serije na kojima je Roiland radio, učinili su isto.

Kompanije su u sredu odbile komentar.

U svom tvitu, Roiland je rekao da je „odlučan da ide napred i da se fokusira i na svoje kreativne projekte i na vraćanje mog dobrog imena“.