Haland vodi Mančester Siti do pobede nad Lajpcigom od 7-0

Haland vodi Mančester Siti do pobede nad Lajpcigom od 7-0

Erling Haland postao je treći igrač u istoriji Lige šampiona koji je postigao pet golova na utakmici, dok je Mančester Siti došao do sjajne pobede nad Lajpcigom rezultatom 7:0.

Bila je to noć rekorda za 22-godišnjeg Halanda, koji je postao najbolji strelac Mančester sitija u sezoni, dok je svoj zbroj za kampanju podigao na 39 golova, nadmašivši ga od Tomija Džonsona od 1928-29.

Takođe je postao najmlađi igrač koji je postigao 30 golova u Ligi šampiona dok je prešao na 33, dostigavši tu oznaku u 25 utakmica, što je najmanji broj ikada.

„Velika je noć. Prvo, ponosan sam što igram u ovom takmičenju, volim ga. Pet golova. Pobediti 7-0 je neverovatno,“ rekao je on.

„Moja super snaga je da postižem golove. Da li treba da budem iskren? Mnogo golova danas, nisam razmišljao. Samo sam pokušavao da to ubacim u zadnji deo mreže“, dodao je on. „Mnogo toga je brzo u mislima i pokušaj da se stavi tamo gde golman nije.

Njegov peti het-trik u svim takmičenjima ove sezone stigao je u nadoknadi vremena prvog poluvremena kada je Ruben Dias udario glavom uz liniju, a Haland je jurnuo i naterao ga u mrežu.

Gundogen je postigao rezultat od 4-0 u 49., pogodivši nisko u donji ugao sa ivice terena, pre nego što je Haland u 53. i 57. minutu zaokružio svoju noć u istoriji sa još dva iz neposredne blizine.

Gvardiola je zamenio Norvežanina u 62. minutu, možda poštedeći Lajpcig daljeg poniženja, ali je uskratio Halandu priliku da postigne rekordni šesti pogodak u jednoj utakmici.

„Rekao sam mu (Gvardioli) da bih voleo da postignem dupli het-trik, ali šta mogu da uradim?“, rekao je Haland.

De Brujne je postigao zapanjujući sedmi gol nekoliko sekundi pre poslednjeg zvižduka.