Cicipas se neće takmičiti u Indijan Velsu ili Majamiju

Cicipas se neće takmičiti u Indijan Velsu ili Majamiju

Treći broj sveta Stefanos Cicipas rekao je da ne očekuje da će se mnogo boriti na Indijan Velsu ili Otvorenom prvenstvu u Majamiju, jer nastavlja da leči povredu ramena koju je zadobio ranije ove godine, piše Rojters.

„Još sam na oporavku i neću se pretvarati… da imam šanse da prođem dobro na ova dva naredna turnira, jer bi to bilo pogrešno“, rekao je otvoreno na konferenciji za novinare u sredu.

„Nisam to rekao mnogo puta u svojoj karijeri, ali mislim da neću biti sposoban da idem duboko. Glavni prioritet je da se moje telo pripremi i spremi za zamah na šljaci.“

Upitan zašto se nije jednostavno povukao sa turnira Masters 1000 u Indijan Velsu i Majami openu, koji zajedno čine „Sunšajn dubl“, rekao je da se oseća prinuđenim da se takmiči.

„Dogovorio sam se da neću preskočiti naredna dva događaja“, rekao je on.

Ovaj 24-godišnji Grk započeo je godinu na vrhuncu kada je u januaru stigao do svog prvog finala Australijan opena, ali je rekao da je povredio rame ubrzo nakon što je napustio Melburn.

Povreda, koja ga je primorala da se povuče sa turnira u Akapulku prošlog meseca, bila je posledica udarca koje je rame pretrpelo tokom neprekidne igre u poslednjih nekoliko godina, rekao je on.

„Moram da odvojim vreme i imam pravi medicinski tim pored sebe koji će mi pomoći da se potpuno oporavim i da u budućnosti nemam ovakve komplikacije“, rekao je on.

„Kada se nosite sa ovakvim situacijama, jedino što želite sebi jeste da imate zdravu karijeru, gde možete da izađete na teren i date sve od sebe bez ikakvih posledica.

„Videli smo to kod nekih šampiona kao što je Rafa Nadal koji se dugo muče sa povredama, ali su i dalje u stanju da igraju na prilično dobrom nivou.

Drugi nosilac Cicipas svoj prvi meč na turniru igra u petak.