Tabakovićeva na Kopaonik biznis forumu: Neophodno jedinstvo, bez obzira na razlike

Tabakovićeva na Kopaonik biznis forumu: Neophodno jedinstvo, bez obzira na razlike

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković poručila je na otvaranju 30. jubilarnog Kopaonik biznis foruma, da u ovo vreme, kad je svet na svojevrsnom rasršću, neophodno jedinstvo bez obzira na razlike.

Jorgovanka Tabaković je izjavila da je „ovo vreme kada je jednistvo, bez obzira na razlike, neophodno, kao i solidarnost i saradnja, bismo ostvarili svoj pun potencijal“.

„To nam daje priilku da u uslovima kada je svet na svojevrsnom raskršću budućnost naše ekonomije i društva budu određeni odlukama koje mi donosimo“, istakla je Tabakovićeva.

Napominje je da je i tokom 2022. godine, koju su obeležili veliki izazovi, pokazala da imamo i znanje i želju da jacamo stubove otpornost srpske ekonomije, vodeći računa o životnom standardu.

Čestitala je Savezu ekonomista Srbije 30. godina postojanja KBF i istakla da je velika inflacija prva asocijacija na 1993. godinu, kada je održan prvi forum.

Tabakovićeva je rekla da nije lako toliko trajati, s obzirom da su prethodne tri decenije obeležile velike promene.

„Cilj za održiv rast je uvek opstajao, jer nema alternativu. Činjenica je da za model održivog rasta i razvoja ne može biti prečica, mora da postoji stabilnost, politička, makroekonomska i finansijska, jer su njegov važan preduslov. Tu se susreću interesi svih“, istakla je Tabakovićeva.