Čelsi je savladao Lids sa 1:0

Čelsi je savladao Lids sa 1:0

Odbrambeni fudbaler Francuske Vesli Forfana sa skokom glavom doneo je Čelsiju redak gol i pobedu u Premijer ligi protiv Lids Junajteda u nervoznom meču u subotu, umanjujući pritisak na trenera Grejema Potera.

Čelsi je bio dominantan u prvom poluvremenu, a pozajmljeni Portugalac Žoao Feliks je zatresao prečku, ali je Fofana izveo korner Bena Čilvela tek u 53. minutu. Navijači su sa iznenađenjem i olakšanjem dočekali gol – tek drugi postignut kod kuće 2023. godine.

Bila je to prva pobeda od 15. januara za Poterovu ekipu koja je bila prinuđena da se brani brojčano u drugom poluvremenu, pošto je Lids, koji je ove sezone zaradio samo šest bodova u gostima, tražio izjednačenje.

Čelsi je imao dve zlatne šanse u prvom poluvremenu, kada je Kai Haverc prošao na golu, čekao je pola sekunde predugo da šutira i njegov čip je dobro sačuvao golman Ilan Meslije u 15. minutu.

Sedam minuta kasnije Raheem Sterling je smanjio loptu za Žoaa Feliksa, ali je njegov udarac pogodio prečku.

Žoao Feliks je takođe šutirao pored centaršuta Čilvela, a Fofana je iz kornera šutirao preko gola.

Krilni bek Čilvel je dokazao razliku za Čelsi i, zajedno sa Žoaom Feliksom i Sterlingom, bio je uključen u većinu njihovih opasnih poteza.

Nakon što je Poter povukao Sterlinga i Žoaa Feliksa sredinom drugog poluvremena, Lids je zabio domaće, koji je skočio napred, ali je na kraju ostao bez zuba.

Veston Mekeni i kapiten Luk Ejling su uputili šuteve u drugom poluvremenu pored. U nadoknadi vremena Meslier se pridružio svojim saigračima u oblasti Čelsija za korner i spojio loptu, ali je njegov čvrsti udarac glavom otišao pravo u ruke kolege iz Čelsija Kepe Arrizabalaga.

Tesna i ne sasvim ubedljiva pobeda ostavlja Čelsi na 10. mestu, ali predstavlja pojačanje pred njihov revanš meč poslednje 16. utakmice Lige šampiona protiv Dortmunda na Stamford Bridžu u utorak, kada treba da postignu dva gola da bi prevazišli zaostatak od 1-0.

Lids ostaje bod iznad zone ispadanja.