Crvena zvezda i Partizan igraju 169. večiti derbi

Crvena zvezda i Partizan igraju 169. večiti derbi

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana igraju od 19.00 časova na Stadionu „Rajko Mitić“ 169. večiti derbi u okviru 24. kola Superlige Srbije.

Prošle godine, otprilike u ovo vreme (27. februara 2022) Crvena zvezda i Partizan igrali su na Stadionu „Rajko Mitić“ 166. večiti derbi, za koji se (ispostaviće se s pravom) verovalo da umnogome može da odredi dalji tok prvenstva Srbije i nagovesti osvajača šampionske titule.

Partizan je došao na „Marakanu“ sa pet bodova prednosti i velikim samopuzdanjem nakon duple pobede nad praškom Spartom, vrednom plasmana u osminu finala Lige konferencija, ali je Zvezda golovima Ohija i Kataija već u prvom poluvremenu potpuno presekla fudbalere Aleksandra Stanojevića, sačuvala prednost do kraja meča, približila se na svega dva boda zaostatka i u nastavku sezone prestigla večitog rivala na tabeli i osvojila petu uzastopnu titulu prvaka Srbije.

Večeras će se isti rivali suočiti na istom mestu u 169. večitom derbiju, ali se tu sve sličnosti dve utakmice završavaju, pošto su crveno-beli u trofejnoj sali u Ljutice Bogdana već odavno napravili mesta za još jedan pehar namenjen šampionu Srbije.

Baš nakon tog ključnog derbija iz februara prošle godine sve je pošlo naopako za crno-bele (eliminisao ih je Fejnord, prepustili su večitom rivalu godinama čekanu titulu, slavila je Zvezda i u finalu Kupa Srbije), a preneo se Partizanov sunovrat i u narednu sezonu i kulminirao u nedeljama koje su prethodile večerašnjoj utakmici na „Marakani“.