Rodžers kaže da će odluka o budućnosti doći ‘uskoro’

Aron Rodžers kaže da će doneti odluku o svojoj budućnosti „uskoro“ dok četvorostruki MVP bek razmišlja da li da igra sledeće sezone i da li njegova budućnost ostaje sa Grin Bej Pekersima.

Rodžers (39) je razgovarao o svojoj budućnosti dok je govorio u epizodi „Podkasta Obri Markus“ koja je objavljena u sredu ujutro. Proveo je veći deo 1 1/2-satnog razgovora opisujući svoje nedavno povlačenje u izolaciju u kojem je rekao da je proveo četiri dana sam u mračnoj sobi.

„Odluka je konačnost“, rekao je Rodžers. „Ne radim to olako. Ne želim nikoga da vučem okolo.“

Podkast je objavljen dan nakon što je generalni menadžer Packersa Brian Gutekunst upitan o Rodžersu i rekao da „još nisu imali razgovore koje mi trebamo“. Gutekunst je rekao da se nada da će odluka biti doneta do početka slobodne agencije 15. marta.

„Bilo je nekih kontakata napred-nazad“, rekao je Gutekunst. „Očigledno je da je imao neke stvari na svom tanjiru. Nadamo se da će se te stvari uskoro dogoditi.“

Gutekunst je takođe naznačio da veruje da je Džordan Lav u prvom kolu 2020. spreman da bude početni kvoterbek NFL-a. Ljubav je podržavala Rodžersa u protekle tri sezone.

Rodžers, koji bi trebalo da zaradi oko 59,5 miliona dolara ako bude igrao, primetio je da je „za sve koji su uključeni, direktno i indirektno, najbolje da donesu odluku ranije“.

Osvrnuo se na poslednje faze karijere Breta Favra u Grin Beju, kada Pekersi nisu znali da li će kvoterbek Kuće slavnih igrati ili se povući. Rodžers je podržavao Favra prve tri sezone u karijeri.

Favr se povukao u proleće 2008. pre nego što se predomislio, što je dovelo do toga da su Pekersi zamenili njega u Njujork Džetse jer su već najavili Rodžersa za svog startera.

„Vidite, odgovaram na pitanja o tome jer me pitaju o tome“, rekao je Rodžers. „Govorim o tome jer mi je to važno. Ako vam se ne sviđa i mislite da je drama, da sam diva ili šta već, samo isključite to. To je u redu. Ali ovo je moj život. To mi je važno. Uskoro ću doneti odluku i krenućemo tim putem i biti zaista uzbuđeni zbog toga.“

Rodžers je primetio da je planirao ovo povlačenje pre nekoliko meseci i da to nije bilo posebno planirano da bi mogao da razmišlja o svojoj fudbalskoj budućnosti. Rodžers je rekao da želi priliku da se „odvoji od tehnologije i sveta“ i da sebi „poklon odmora“.

Ali samoća mu je pružila mnogo prilika da razmotri mogućnosti.

Rodžers je rekao da će imati mnogo podsticaja ako se vrati posle sezone 2022. u kojoj je imao najniži rejting dodavača kao starter nakon što su Pekersi postigli 8-9 i propustili plej-of.

Uporedio je to sa situacijom sa kojom se suočio u 2020. godini, koja je obeležila drugu godinu Pekersa pod trenerom Metom LaFlerom i sezonu nakon što je tim draftovao Lava. Rodžers je osvojio MVP počasti 2020. i 2021. godine.

„Ranije su me sumnjali“, rekao je Rodžers. „Iskreno, osećao sam se prve godine kada je Met bio ovde, Met je bio u Grin Beju ’19, i ponekad sam se osećao kao menadžer igre, kao da nisam baš razumeo šta radimo ponekad u napadu. Moj posao je bio da brinem o fudbalu i jesam. Bacio sam četiri presretanja i 26 tačdauna, i imali smo 13-3, ali osećao sam se kao da ima mnogo više. Onda su mi nacrtali zamenu i dva puta sam osvojio MVP-a, a za dve godine sam bacio 85 tačdauna i devet presretnutih.

„Očigledno je da su se desile neke promene u timu i stručnom štabu, a ja nisam imao najbolju godinu igranja (prošle sezone) i verovatno ima ljudi koji misle da sam završio. Mislili su da sam završio pre nego što sam dva puta postao MVP za COVID. Tako da bi na tom putu bilo dosta inspiracije.“