Đoković je pobedio Grikspura u četvrtfinalu Dubaija

Đoković je pobedio Grikspura u četvrtfinalu Dubaija

Novak Đoković je u sredu ušao u četvrtfinale teniskog šampionata Dubaija, pobedivši Talona Grikspura rezultatom 6-2 6-3, i brzo se vratio u najbolju formu na turniru koji je osvojio pet puta.

Dan nakon što ga je češki kvalifikant Tomaš Mačak odveo u tri seta, Đoković se vratio svom nemilosrdnom najboljem rezultatu i prošao pored šokiranog Griekspura i uzeo prvi set uz dva brejka servisa.

Dvadesetdvostruki grend slem šampion nije bio raspoložen da više gubi vreme posle nekoliko kratkih odlaganja zbog slabe kiše dok je napao servis svog holandskog protivnika početkom sledećeg seta.

Gađajući pobednike po svojoj volji sa osnovne linije, Srbin je takođe pokazao meke ruke starinskim drop šotom i pratio je zapanjujućim pasom na mrežu pre nego što je poveo sa 4-0.

Griekspur je uspeo da osvoji gem, a svetski broj jedan Đoković je odustao od servisa dvostrukom greškom pre nego što je u velikom stilu zabeležio pobedu.

„Bilo je to sjajno veče za mene. Juče sam zaista morao da se trudim da bih pobedio“, rekao je Đoković.

„Večeras sam od samog početka bio oštar. Igrao sam kvalitetniji tenis. Možda poslednja tri-četiri gema nisu bili najbolji za zatvaranje meča, ali sam na kraju uspeo da pronađem dobar servis.

„Veoma sam zadovoljan… načinom na koji sam se osećao na terenu i nadam se da će stvari ići u dobrom pravcu za sutra.

Srbin će se sledeće suočiti sa Pavelom Kotovim ili Hubertom Hurkačem.

Ranije je nosilac Andrej Rubljov spasio pet meč lopti u uzbudljivoj pobedi nad Alehandrom Davidovičem Fokinom rezultatom 1-6 7-6(6) 7-6(3). Rus će se zatim sastati sa Botićem van de Zandšulpom koji je pobedio Mikaela Imera sa 3-6 6-3 6-3.

„Ovi mečevi, kada se završi i nekako pobediš, uvek je posebno. Ne znam. Nemam reči da to opišem“, rekao je Rubljov, koji je ove sezone tri puta sačuvao meč lopte na putu do pobede.

„Jednom se možda osećate srećnim, osećate se super zategnuto i emotivno jer zamalo izgubite. Kada se to desi po treći put, mislite da sada nema šanse.

„Kada ste tri puta srećni, to je kao ‘Koliko još imam božićnih poklona?’

Lorenco Sonego je takođe napredovao sa zapanjujućom pobedom od 7-6(4) 6-4 nad četvrtim nosiocem Felikom Auger-Aliassimeom.

On se sastaje sa Aleksandrom Zverevim nakon što je sedmi nosilac pobedio Kristofera O’Konela sa 7-5 6-4 i plasirao se u osminu finala turnira prvi put od njegovog plasmana u polufinale Rolan Garosa gde je doživeo tešku povredu skočnog zgloba.