Porodici Kobija Brajanta sud dodelio skoro 29 miliona dolara

Porodici Kobija Brajanta sud dodelio skoro 29 miliona dolara

Okrug Los Anđeles platiće supruzi pokojne košarkaške zvezde Kobija Brajanta skoro 29 miliona dolara da reši tužbu zbog navoda da su šerifski oficiri i vatrogasci delili jezive fotografije helikopterske nesreće u kojoj su poginuli Brajant i njegova 13-godišnja ćerka, prenosi Rojters.

„Danas je uspešna kulminacija hrabre borbe gospođe Brajant da pozove na odgovornost one koji su učestvovali u ovom grotesknom ponašanju“, rekao je Luis Li, advokat Vanese Brajant, supruge Kobija Brajanta. Borila se za svog muža, ćerku i sve one u zajednici prema čijoj se preminuloj porodici odnosilo sa sličnim nepoštovanjem.

Li je potvrdio da je nagodba iznosila 28,85 miliona dolara. To uključuje 15 miliona dolara koje je porota federalnog suda dodelila Vanesi Brajant u avgustu u slučaju nakon što je utvrdila da su vatrogasci i zamjenici narušili njenu privatnost i izazvali njenu emocionalnu nevolju.

Vanesa Brajant je tužila okrug Los Anđeles, navodeći narušavanje privatnosti, nakon što je optužila članove šerifa i vatrogasne službe okruga Los Anđeles da dele slike nesreće u nezvaničnim okruženjima, uključujući i posetioce u baru.

Kobi Brajant, njegova ćerka Đana i još sedam osoba poginuli su u nesreći u Kalabasasu, Kalifornija, 26. januara 2020.

Kobi Brajant je imao 41 godinu kada je umro. Veliki Los Anđeles Lejkersi i 18 puta Ol-star osvojili su pet titula NBA šampionata i izabrani su u Kuću slavnih 2020.

Mira Hashmall, advokat koji zastupa okrug u slučaju, rekla je za Los Angeles Times da je nagodba bila „pravična i razumna“.

Ona je dodala da rešava „sva nerešena pitanja u vezi sa nerešenim pravnim zahtevima na državnom sudu, budućim zahtevima dece Brajantove i drugim troškovima, pri čemu je svaka strana odgovorna za svoje advokatske honorare“.