Elon Musk ponovo je dobio titulu najbogatije osobe na svetu

Elon Musk ponovo je dobio titulu najbogatije osobe na svetu

Izvršni direktor kompanije Tesla i Space Ks Elon Musk ponovo je postao najbogatiji pojedinac na svetu nakon što se Teslina cena akcija skoro udvostručila od početka 2023. godine, izvestio je Blumberg u utorak.

Mask se sada vratio na vrh Blumbergovog indeksa milijardera nakon što je skliznuo na drugo mesto krajem decembra. Od 27. februara, bogatstvo milijardera je navodno iznosilo 187,1 milijardu dolara na kraju tržišta, što je više od bogatstva LVMH-ovog Bernarda Arnaulta za 1,8 milijardi dolara.

Porast Muskove neto vrednosti pripisuje se ponovnoj ceni akcija njegovog proizvođača električnih automobila Tesle, koja se skoro udvostručila u odnosu na najnižu vrednost u toku dana zabeleženu 6. januara.

Agencija je navela da su se investitori vratili klađenju na rizičnije akcije zbog najnovijih znakova ekonomskog oporavka i usred usporavanja povećanja kamatnih stopa od strane Federalnih rezervi.

Štaviše, proizvođač automobila je imao koristi od povećane potražnje za električnim vozilima nakon smanjenja cena nekoliko Teslinih modela.

Prošlog aprila, Musk je prvi put predvodio Forbsovu listu najbogatijih ljudi na svetu, sa bogatstvom od 219 milijardi dolara. Tada je šef Tesle zamenio osnivača Amazona Džefa Bezosa na prvom mestu, dok je Arno bio treći.

Na svom vrhuncu krajem novembra, Muskovo bogatstvo se kretalo oko 340 milijardi dolara, ali je do kraja decembra palo na 137 milijardi dolara. Postao je prva osoba na svetu koja je izgubila više od 200 milijardi dolara.