Rusija udvostručila broj ratnih brodova kod obale Krima

Rusija udvostručila broj ratnih brodova kod obale Krima

Ruska mornarica je udvostručila broj brodova raspoređenih u Crnom moru, uključujući dva podmornička nosača raketa sa osam krstarećih raketa Kalibr, saopštila je Operativna komanda Jug, prenosi Ukrinform.

„Broj neprijateljskih brodova u Crnom moru se udvostručio. Trenutno je 12 brodova ostalo na bezbednoj udaljenosti od obale pod kontrolom Ukrajine. Među njima su dva podmornička nosača raketa sa osam Kalibrova na brodu i tri velika desantna broda“, navodi se u saopštenju. čita.

OC Jug je naglasio da opasnost od raketnih napada ostaje relevantna jer ruske snage nastavljaju izviđačke operacije u potrazi za novom taktikom raketnog udara.

Takođe, tokom celog dana, ruske snage su granatirale mirna naselja na desnoj obali Dnjepra u Hersonu i niz zajednica u Mikolajvskoj oblasti naspram Kinburnske rane.

Herson i Antonivka su pogođeni skoro 15 puta, a granatiranje je takođe stiglo do Černobajevke, akvatorije Dnjepro-Buškog ušća i primorja zajednice Očakov. Nema prijavljenih žrtava.

Ukrajinske raketne i artiljerijske jedinice predvodile su kontrabaterijsku operaciju, eliminišući 10 osvajača i uništivši minobacač, dva sistema Grad MLR i tri artiljerijska topa koja su gađala region. Efektivno su angažovana tri ruska osmatračnica na levoj obali Dnjepra.

Kako je ranije izvestio Ukrinform, Rusija je od ponedeljka u 7.30 zadržala jedan raketni nosač na borbenom dežurstvu u Crnom moru.